16x DVD записвачка от Philips

0
7

Philips Electronics започна да доставя новата си 16x DVD записвачка на основните производители на PC, които ще я използват в бъдещите си системи. През следващата седмица компанията ще пусне записвачките на пазара. В същото време множество азиатски компании заявиха, че ще отложат пускането на 16x DVD-RW до края на Юли.

Новата записвачка на Philips поддуржа запис на DVD+R (16x), двуслойни DVD+R DL (2.4x), DVD-R (8x), скоростта на презапис на DVD+RW и -RW е 4x, а на четене на DVD – 16x. Също така може да се използва за запис на CD (40x запис на CD-R, 24x презапис на CD-RW, 40x четене на CD-ROM). Поддържат се следните режими на запис: Disc at once (DAO), Fixed packet, Multi Session (MS), Over-burn writing, Packet writing, Raw mode burning, Session at once (SAO), Track at once (TAO),Variable packet. В момента това е най-производителната записвачка на пазара.

За производителите на PC системи новата записвачка ще струва 80 или 90 евро, докато потребителите ще трябва да платят около 180 евро за да инсталират записвачката на собствените си компютри

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за