2 ТB флаш памет

2
7

Тайванския институт за изледване на промишлените технологии (Industrial Technology Research Institute, ITRI) съвместно с няколко тайвандски компании се готвят да пуснат на пазара нов вид флаш карти, които имат не много удобно от гледна точка на написване име microcard (micro – с една гръцка буква). Най-впечатляващ е обема на тези карти – до 2 TB, при това те са със същите габарити, с каквито и обикновените SD-карти. Презентацията на новите карти се очаква на изложението Taitronics, което ще се проведе от 8 до 12 октомври.

По предварителни данни, новите карти ще осигуряват обмен на информацията със скорост дп 120 MB/s, което е 10 пъти повече в сравнение с двешните SD карти. Освен това ще са съвместими с USB 2.0. Масовото им производство се очаква в началото на 2005-та

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "2 ТB флаш памет"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_jj_
_jj_

Дали скоро ще кажем „сбогом на харддисковете“?

Vesu
Vesu

Зависи от access time-а. На повечето disk-on-key това време е 10ms – повече отколкото на някои HDD-та. Това за мен е необяснимо, но ако четете спецификациите е точно така. В същото време напр. на StrataFlash чиповете са с тези времена са много по-малки. Така, че… зависи тези 2TB като кои са.