3D-проектор Sanyo: 80-инчова картина на 32 сантиметра разстояние

0
22

Компанията Sanyo Electric подготвя за пускане компактен и интересен проектор, под наименованието PDG-DWL2500J, поддържащ възпроизвеждане на 3D-изображения, като официалното му представяне можем да очакваме през юли месец на тази година.

Проектираното изображение ще бъде еквивалентно по размер на 80-инчов дисплей, разстоянието на който ще бъде 32 сантиметра. Както отбелязва производителят, PDG-DWL2500J ще притежава най-краткото фокусно разстояние сред аналогичните проектори, с тегло до 9 кг, като предшественикът на споменатия проектор може да изобразява картина със 80-инчов диагонал на разстояние 45 см.

3D ефектът се постига чрез традиционен метод: изображението се показва отделно за първото и второто око, при което честотата на смяната на картината е 120 Hz, но за да се забелязва 3D ефектът е наложително използването на активни 3D очила.

Специалистите от Sanyo считат, че устройството ще се използва в учебни заведения, за организация на малки 3D-кинотеатри, а така също, представеният проектор може да се хареса и на геймърите. Ориентировъчната цена на описаното устройство ще бъде $4900, като от Sanyo планират пускането на пазара на 2 хиляди такива проектора всеки месец.

Резолюцията на PDG-DWL2500J е 1280 х 800 пиксела, като от компанията планират, ако този продукт се окаже успешен да разработят версия с поддръжка на Full HD.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари