8K Full Array LED телевизорът на Sony BRAVIA XR MASTER серия Z9J вече е наличен

7
1546

Новите 8K Full Array LED телевизори на Sony серия Z9J са част от гамата BRAVIA XR, задвижвани от новия когнитивен процесор Cognitive Processor XR, който използва изцяло нов метод на обработка, превъзхождащ конвенционалния изкуствен интелект (AI) и разработен да възпроизвежда начина, по който виждаме и чуваме.

Обозначението MASTER Series означава, че телевизорите Z9J отговарят на високите критерии на най-добрите инженери на Sony и превръщат красивите изображения в реалност.

Когато наблюдаваме обектите около нас, ние подсъзнателно се фокусираме върху определени точки. Процесорът с когнитивна интелигентност Cognitive Processor XR разделя екрана на множество зони и засича местоположението на “фокусната точка” на картината. Докато конвенционалният изкуствен интелект (AI) може единствено да засича и анализира елементи на изображението като цвят, контраст и детайл поотделно, новият Cognitive Processor XR може да извършва кръстосан анализ на голям набор от елементи едновременно, също като човешкия мозък. По този начин всички елементи се нагласят един спрямо друг до постигане на възможно най-добрия краен резултат, така че всичко в сцената да изглежда синхронизирано и реалистично, което не може да се постигне с конвенционален AI.

Cognitive Processor XR може да анализира позицията на звука в сигнала, така че звукът да съвпада точно с действието на екрана

В допълнение той преобразува всеки звук в 3D съраунд, с което се гарантира постигането на реалистичен и завладяващ звуков пейзаж. Той се учи, анализира и разбира невиждани досега количества данни и интелигентно оптимизира всеки пиксел, кадър и сцена, за да ви осигури най-реалистичните картина и звук, предлагани досега от Sony.

Телевизорите BRAVIA XR MASTER Series Z9J 8K HDR Full Array ви позволяват да се насладите на 8K картина с невероятна дълбочина и естествено, реалистично усещане. Стъпвайки върху анализ на човешката перспектива, революционният процесор на Sony извършва кръстосан анализ и оптимизира стотици хиляди елементи със светкавична скорост. Когато това се комбинира с прецизността на Full Array LED панела, картината оживява на екрана с плътни черни и ултра ярки светли тонове.  Минималистичният дизайн “One slate” на телевизора обхваща екрана в една единствена стъклена равнина с естествена елегантност, която не разсейва вниманието на зрителя от картината. Z9J е телевизор с красива картина и звук, независимо дали е монтиран върху стойка или на стената.

Телевизорите BRAVIA XR MASTER Series Z9J 8K HDR Full Array включват ексклузивната услуга BRAVIA CORE

Приложението, което е предварително инсталирано на всички нови BRAVIA XR модели, дава възможност на потребителите да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE /Sony Pictures Entertainment/, както и на най-голямата колекция от IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първото приложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps.

Телевизорите Z9J са идеалният избор и за геймърите, защото поддържат множество HDMI 2.1 функции, като 4K 120fps, VRR и ALLM за гладък геймплей с кратко време за реакция, когато към тях е свързана конзола от ново поколение.

Характеристики на MASTER Series Z9J (модели 85” и 75”) 8K LED TV:

 • Cognitive Processor XR разбира начина, по който хората виждат и чуват, и предоставя революционно изживяване и цялостно въвличане на зрителите в тяхното любимо съдържание.
 • В комбинация с прецизността на Full Array LED панела, XR Triluminos Pro, XR Contrast Booster и технологията за преобразуване на сигнала XR 8K Upscaling, се осигурява изключителен реализъм с плътни черни тонове и интензивна яркост.
 • Телевизорът използва най-новата технология XR Motion Clarity за кръстосан анализ на данните, което гарантира, че и в сцени с движение картината остава гладка, ярка, чиста и без размазване.
 • Технологията X-Wide Angle осигурява ярки реалистични цветове от всеки ъгъл без загуба на яркостта.
 • Технологията Acoustic Multi-Audio осигурява точно позициониране на звука и съраунд звук с качество като в кино салон, с което се постига идеалната хармония между звук и картина
BRAVIA CORE

BRAVIA CORE е мястото, където забавленията срещат технологиите. Приложението е създадено в сътрудничество със Sony Pictures Entertainment (SPE) да предостави допълнителна добавена стойност и да демонстрира уникалното преживяване, наречено Sony. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови BRAVIA XR модели, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE, както и на най-голямата колекция от IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първото приложение в бранша, което използва технологията Pure Stream, благодарение на която се постига еквивалентно на Ultra HD Blu-Ray качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps.

 • Бърз достъп до разнообразно съдържание и услуги с Google TV
 • Лесно свързване с голям брой устройства, включително чрез Apple AirPlay 2 и HomeKit
 • Работи с Alexa и Google Assistant
 • Hands-free функцията за гласово търсене и Google Assistant, осигуряват ново по-интелигентно управление.
 • Технологията X-Anti Reflection минимизира отраженията за картина без разсейващи елементи.
 • Функционална съвместимост с HDMI 2.1, включително 4K 120fps, променлива скорост на обновяване (Variable Refresh Rate -VRR), автоматичен режим на ниска латенция (Auto Low Latency Mode (ALLM) and eARC.
 • Dolby Vision HDR и Dolby Atmos трансформират забавлението с ултра-реалистично качество на картината и невероятен звук, точно съответстващ на действието на екрана
Ambient Optimization оптимизира качеството на картината и звука спрямо околната среда
 • Минималистичният дизайн “One Slate” превръща екрана в една единствена стъклена равнина и нищо не разсейва вниманието на зрителя от картината.
 • Стойката Three-way stand предоставя три възможности за позициониране: тясна позиция за поставяне на по-малки рафтове, широка позиция за елиминиране на разсейващите елементи и саундбар позиция – телевизора се повдига за поставяне на саундбар
 • Режимът Netflix Calibrated Mode предлага Netflix съдържание със студийно качество, а IMAX Enhancedпредоставя ремастерирана за IMAX картина и впечатляващо аудио благодарение на DTS
 • Calman Ready предлага усъвършенствани възможности за калибриране и възможност за фини настройки, които не са възможни през обичайните настройки на картината

 

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари