Acer представи лаптопа Spin 7 с процесор Snapdragon и поддръжка на 5G мрежите

0
275

Acer представи обновената версия на своя лаптоп трансформър Spin 7, оборудван с 14-инчов дисплей с Full HD сензорен екран и с поддръжката на 5G мобилните мрежи както в милиметровия диапазон, така и с честоти до 6 GHz. Лаптопът се базира на SoC Snapdragon 8cx от второ поколение и разполага със специален шарнир, който дава възможност екранът да се завърта на 360 градуса и по този начин лаптопът може да се използва като таблет. Дебелината на устройството е 15,9 мм при тегло 1,4 кг. Корпусът е направен от лека магнезиево-алуминиева сплав.

Процесорът Snapdragon 8cx от второ поколение осигурява много дълго време на автономна работа – няколко дни с едно зареждане. Звуковата подсистема поддържа технологията за погасяване на шума Qualcomm Aqstic. Освен това, с помощта на технологията Windows Hello се осигурява отключване на системата с помощта на пръстов отпечатък. Връзката с Глобалната мрежа може да се осъществи чрез  4G/LTE или 5G връзка, без да се налага използването на общодостъпни Wi-Fi точки. Използваният в новия лаптоп 5G модем Snapdragon X55 поддържа скорост на сваляне до 7,5 Gb/s. Устройството работи под управлението на операционната система Windows 10 Pro.

Екранът на Spin 7 е покрит със закаленото стъкло Corning Gorilla Glass с антибактериално покритие от сребърни йони. В корпуса на лаптопа е поставен стилуса Acer Active Stylus с разпознаване на 4096 нива на натискане. Цената засега не е обявена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари