Новите процесори на Intel от десето поколение вече са факт, което означава, че всеки производител на компютри предстои да актуализира своите машини, за да бъде в крак с времето. Добре познатата серия лаптопи Predator на Acer сега получава нови попълнения, които се възползват от предимствата, които носят новите мобилни чипове на Intel.

Обновените модели включват Predator Helios 700, Helios 300 и Triton 300, които освен с надграждане в процесора, идват и с подобрени дискретни графични карти от Nvidia.

На първо място е флагманският Helios 700, лаптопът на Acer, който идва с мисията да замени настолните компютри, идва с вградена плъзгаща се клавиатура. Когато я издърпате напред за по-лесно писане, отворите по корпуса, които се разкриват, осигуряват подобрено охлаждане, което ще бъде необходимо за новите процесори. Обновяването от тази година включва два варианти с процесори от 10-то поколение съответно Core i7 – 10875H или Core i9 – 10980HK, като и двата могат да бъдат овърклоквани. Успоредно с това получавате и варианти с видео картите RTX 2080 Super или RTX 2070 Super, като и двата идват с наистина солидно охлаждане.

Acer казва, че Helios 700 ще бъде много по-добър в разсейването на отделяната топлина благодарение на новото си термично решение PowerGem, което за първи път беше обявено миналия септември. Това е своеобразен стик, който е закрепен за чипа, който поема и разсейва топлината 3,83 пъти по-ефективно от съществуващите досега решения. Стикът е сдвоен с три медни топлинни тръби и чифт специално създадени за серията вентилатори AeroBlade.

Други промени включват добавянето на втори порт Thunderbolt 3 и възможността за снабдяване с до 64GB RAM работеща на тактова честота от 2933 Hz. Друга съществена характеристика, която определено е обичана от геймърите, е наличието на 17,3 – инчов HD IPS дисплей, работещ на 144 Hz честота на опресняване с Nvidia G-Sync, но тук не виждаме промени спрямо съществуващия модел. Същото важи и за възможности за свързване, които включват Killer DoubleShot Pro WiFi 6 AX1650i карта и Ethernet порт.

Отново имате възможността да коригирате работата на WASD бутоните на клавиатурата, но сега Acer променя начина, по който се случва това. Миналата година моделът използваше линеен превключвател  MagForce, като компанията сега казва, че ще използва нова технология, която нарича MagTek.Разменете обикновените клавиши, подобно на Apex Pro на Steelseries и ще можете да регулирате задействането на тези бутони в зависимост от това как играете.

Predator Helios 700 на Acer ще струва 2400 щатски долара при стартирането на продажбите през месец октомври, въпреки че европейските потребители ще могат да се сдобият с него и месец по-рано на цена от 2700 евро.

Helios 300

На следващ план идва Helios 300, Max-Q моделът на Acer с видео карта RTX 2070, процесори от десето поколение H-Series на Intel и 240 Hz 15,6-инчов дисплей. Този по-достъпен геймърски лаптоп ще ви позволи да използвате до 32 GB 2933 MHz RAM памет и разполага с вътрешно пространство за съхранение със слотове за два SSD диска и 2TB HDD. Ако искате един от тези лаптопи да бъде на бюрото ви, ще трябва да си подготвите между 1200 щатски долара или 1300 евро, когато станат достъпни в съответно САЩ и Европа този юли.

Triton 300

И на последно място, но не и по важност, се нарежда Triton 300. Той е проектиран да бъде по-преносим от моделите Helios, което е възможно с по-леката батерия, която идва благодарение па подобрената енергийна ефективност на 10-тото поколение Intel Core чипове, които в тази конфигурация са придружени и от дискретна видео карта Nvidia RTX 2070. Тук Acer отново запазва без промяна 15,6 – инчовия 144 Hz FHD дисплей с 3ms време за реакция.

Това, което е променено, е охлаждането, което идва с преработена термична система и подобрени отвори за всмукване на въздух отвън и изпускаме на загретия въздух. Когато уловите Triton 300 в ръце, веднага можете да усетите, че лаптопът е наистина преносим и можете да го носите в чантата си доста лесно. Единственият недостатък, който веднага се забелязва, е че покритието му е като магнит за пръстови отпечатъци, така че не ходете никъде с него без мека кърпа, или иначе ще съжалявате.

Ако искате да се сдобиете с Acer Triton 300, то ще трябва да си приготвите за него 1300 щатски долара, когато официалните му продажби стартират в САЩ през месец октомври или 1399 евро в региона на Европа, където продажбите на геймърския преносим компютър ще започнат още от месец юли.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари