Acer представи нови лаптопи, персонални компютри и монитори от серията ConceptD

0
423

Компанията Acer анонсира нови лаптопи, десктоп компютри и монитори от висок клас,  включени в общата фамилия ConceptD, която според производителя е предназначена за креативните потребители.

В новата фамилия са налични лаптопите ConceptD 3, включително трансформъра ConceptD 3 Ezel за мобилните потребители, мощният десктоп компютър ConceptD 100 за създателите на съдържание, които работят в неголеми организации и творчески студия, както и три ConceptD монитора – ConceptD CP5, ConceptD CP3 и ConceptD CM3, предназначени предимно за професионалистите в областта на компютърната графика.

Серията ConceptD включва разнообразни компютърни устройства за удовлетворяване творческите потребности на професионалистите, като се започне от студентите дизайнер и видео блогърите и се приключи с CAD специалистите, хората, които се занимават в монтаж на видеа, художниците, аниматорите и т.н.

ConceptD 3 Ezel и ConceptD 3

Серията високопроизводителни лаптопи ConceptD 3 е особено подходяща за студентите по дизайн, фрийлансърите и неголемите дизайнерски студия. Лаптопите ConceptD 3 Ezel и ConceptD 3  са достатъчно производителни, за да се справят и с най-сложните CAD задачи. При тяхното конструиране производителят е наблегнал върху графичните характеристики. Устройствата имат тънки и леки корпуси с 14 и 15,6-инчов екрани.

ConceptD 3 Ezel

Това е лаптоп трансформър, създаден да осигури на творческите потребители интуитивен усет за работа. Клавишите на клавиатурата имат кехлибарна подсветка, която изглежда добре на фона на белия корпус, направен от лека метална сплав и поставения доста голям бял тъчпад. Благодарение на поставения специален шарнир, лаптопът може да се използва в шест различни варианта – за рисуване чрез сензорни дисплей, за презентации и т.н. Лаптопът осигурява 18 часа автономна работа с едно зареждане, а клавишите могат да се препрограмират. Налични са четец за карти памет, Thunderbolt (USB Type-C) порт, като теглото на устройството е 1,6 кг за модела с 14-инчов екран и 1,95 кг за версията с 15,6-инчов дисплей.

Лаптопът е оборудван с 14 или 15,6-инчов сензорен дисплей с FHD резолюция, одобрен от PANTONE, като екранът обхваща 100% от sRGB цветовото пространство, а точността на изобразяване на цветовете е Delta E<2. Дисплеят е много подходящ за рисуване с помощта на стилуса Acer Active Stylus с разпознаване на 4096 нива на натиск. Мобилният компютър се базира на процесите на Intel от 10-то поколение – Intel Core i7-10750H или i5-10300H. Видеокартата е NVIDIA Quadro T1000 (ConceptD 3 Ezel Pro) или GeForce GTX 1650Ti. Поставен е един бърз PCIe SSD с капацитет 1 TB. Тези лаптопи се справят не само с рисуване и скициране, но и с анимация и 3D моделиране. Максималното ниво на шума при максимално натоварване, не превишава 40 децибела.

Лаптопът ConceptD 3

Новият ConceptD 3 е със стандартен външен  вид и дава възможност да се работи навсякъде. Той разполага с 14 и 15,6-инчов FHD дисплей, одобрен от PANTONE. Лаптопът се базира на процесорите Intel Core серия Н от 10-то поколение. Графиката се осигурява от видеокартата NVIDIA Quadro T1000 (ConceptD 3 Pro) или GeForce GTX 1650Ti. Създаден е за извършване на всякакви графични задачи.

Десктоп компютърът ConceptD 100

Десктоп компютърът ConceptD 100 е много подходящ за работа с 2D графика и за 3D CAD моделиране от начално ниво. Той се базира на мощен процесор Intel Core от 9-то поколение и разполага с графичната карта NVIDIA GeForce или Quadro. Налични са 32 GB оперативна памет тип DDR4 и 256 GB свръхбърз флаш диск.  Размерите на този компютър са малки, като са поставени преден и страничен вентилатори. Шумът при максимално натоварване на превишава 40 децибела.

Мониторите ConceptD CP5 и CP3

Мониторите ConceptD CP5 и ConceptD CP3 са предназначени за професионалистите в компютърната графика, за монтаж на видеа, както и за аниматорите, които имат нужда от дисплей с много висока точност на изобразяване на цветовете и надеждна съвместимост. И двете серии са предназначени за потребителите, които ценят високата резолюция, верните цветове, широкия цветови диапазон, възможност за работа с HDR съдържание с висока честота за обновяване на кадрите и без каквото и да било размиване на изображението.

Моделът CP5271U V има точност за изобразяване на цветовете Delta E<1, може да показва 1,07 милиарда цветови отенъци и е одобрен от PANTONE. Резолюцията е WQHD (2560×1440 пиксела). Мониторът съответства на стандарта VESA DisplayHDR 600, съвместим е с Adaptive-Sync, поддържа кадрова честота до 170 Hz, обхваща 99% от Adobe RGB цветовото пространство и има бързодействие на точката 1 ms.

Мониторът ConceptD CP3 има аналогични технически характеристики и покрива 98% от DCI-P3 цветовото пространство. Неговата резолюция е WQHD (3840×2160) пиксела, а кадровата честота достига до 165 Hz. Покрива спецификациите на VESA DisplayHDR 400 стандарта.

Мониторът ConceptD CM3

Мониторът ConceptD CM3 е специално проектиран и предназначен за професионалните графични дизайнери и фото редактори, който трябва да визуализират дизайнерски проекти с много висока детайлност. Тази монитор е идеален за 3D моделиране, за редакция на статични изображения и за рендиране.

Моделът CM3271K има 4K UHD (3840×2160 пиксела) резолюция и време за реакция на точката 4 ms (G to G). Кадровата честота е 60 Hz, обхващат се 99% от Adobe RGB цветовото пространство. Устройството в съвместимо с AMD Radeon FreeSync, одобрено е от PANTONE и има точност за изобразяване на цветовете Delta E<2. Мониторът покрива спецификациите на VESA DisplayHDR 400 стандарта.

По време на анонса цените на новите лаптопи, компютри и монитори не бяха обявени и ще бъдат съобщени по-късно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари