Acer представи ConceptD серията лаптопи и предизвика Apple

3
5926

На своята голяма презентация в Ню Йорк Acer обяви ConceptD – нов бранд за десктоп компютри, лаптопи и други устройства, работещи под управлението на операционната система Windows 10. Под тази търговска марка се предлагат и професионални монитори за дизайнери, режисьори, инженери, архитекти, разработчици и други създатели на съдържание.

ConceptD 900

Високопроизводителен десктоп компютър за професионалисти, работещи със сложни приложения, изразходващи много системни ресурси. Той е оборудван с два процесора Intel Xeon Gold 6148 (20 ядра и 40 нишки), графика NVIDIA Quadro RTX 6000 и 12 слота за оперативна памет с общ капацитет до 192 GB.

ConceptD 900 е подходящ и за разработчиците на технологии с елементи на изкуствен интелект и дълбоко машинно обучение. Охладителната система от шест вентилатора продухва въздуха чрез предния панел с триъгълна форма и осигурява неговата циркулация по целия корпус. ConceptD 900 почти не се нагрява, дори и при работа с приложения, изискващи интензивни изчисления. В този компютър е вградено безжично зарядно за смартфони.

ConceptD 900 ще излезе на европейския пазар през месец юни при начална цена 17 999 евро.

ConceptD 500

Десктоп компютър за режисьори, аниматори, дизайнери и други, занимаващи се с професионална работа. Неговата производителност може да се увеличава в зависимост от изискванията на приложенията.

Използват се 8-ядрения процесор от 9-то поколение Intel Core i9-9900K и графичната карта NVIDIA Quadro RTX 4000, даваща възможност за работа с 5К монитори. Наличните четири DIMM слота за DDR4 оперативна памет с капацитет до 64 GB и честота до 2666 MHz осигуряват голяма пропускателна способност и висока производителност при сложните задачи за проектиране, като например триизмерно рендиране в реално време. Използва се бърз PCIe M.2 NVMe флаш диск. Acer обещава сравнително тиха работа – при възможно най-високо натоварване, шумът на системата не превишава 40 децибела.

В Европа ConceptD 500 трябва да се появи през месец юли при цена 2 799 евро.

ConceptD 9

Това е лаптоп с екран, който може да се завърта на 360 градуса. Той е оборудван със 17,3-инчов дисплей, покриващ 100% от Adobe RGB цветовото пространство при Delta E <1 точност за възпроизвеждане на цветовете. Екранът е сензорен и поддържа работата със стилуса с 4096 нива на чувствителност, който е поставен в комплекта. С помощта на стилуса могат да се правят скици, да се нанасят забележки, да се отделят различните фрагменти на екрана и други.

В ConceptD 9 се използва процесор Intel Core от 9-то поколение, видеокартата NVIDIA GeForce RTX 2080, до 32 GB оперативна и два флаш диска с капацитет по 512 GB, които могат да бъдат обединени в RAID масив. Производителят подчертава, че мощността на лаптопа е достатъчна за работата с 8К RAW файлове.

Продажбите на лаптопа ConceptD 9 също започват през месец юни при цена $4999.

ConceptD 7

Лаптоп с 15,6-инчов дисплей с резолюция 3840х2160 пиксела, сертификат Pantone Validated, 100% обхват на Adobe RGB цветовото пространство. Разполага с Thunderbolt 3 и MiniDP портове, към които могат да бъдат включени до три външни дисплея. Поддържа се и функцията Killer DoubleShot Pro за едновременна Ethernet и Wi-Fi връзка.

В ConceptD 7 се използва процесор Intel Core от 9-то поколение и графичната карта GeForce 2080 RTX Max-Q.

Цената на лаптопа ConceptD 7 е $2299, а продажбите в Европа са планирани за месец август.

ConceptD 5

Лаптоп с лек алуминиев корпус и 16,9-инчов дисплей. Използва се процесор Intel Core i7 от 8-мо поколение и видеокартата Radeon RX Vega M GL. Налични са до 16 GB оперативна памет до 1 TB флаш дискове, които могат да се обединят в RAID масив. Клавиатурата има подсветка с кехлибарен цвят. Лаптопът тежи 1,5 кг и е тънък 16,9 мм. Дебелината на рамката около екрана е едва 6,22 мм и той заема 80% от лицевия панел на устройството.

ConceptD 5 е оборудван с един USB Type-C Gen 1 порт, поддържащ обмен на данни със скорост до 5 Gb/s, както и включването на външен монитор. Поставен е скенер за пръстови отпечатъци, поддържа се технологията Windows Hello.

Цената на компактния и мощен лаптоп ConceptD 5 стартира от $1699.

ConceptD CP7271K

27-инчовият монитор ConceptD CP7271K със сертификат Pantone е адресиран преди всичко към създателите на 3D графика. Той гарантира много висока точност на цветовете на ниво Delta E<1, широка цветова гама, 99% обхват на Adobe RGB цветовата палитра и 93% на DCI-P3 цветовата палитра.

27-инчовият професионален монитор ConceptD CP7271K ще излезе на европейския пазар през месец юли тази година при цена 1999 евро.

ConceptD CM7321K

32-инчов професионален монитор, подходящ за 2D и 3D графика. Дисплеят предлага 4К резолюция и има 1152 локални зони за подсветката. Устройството обхваща 99% от Adobe RGB цветовото пространство и 89,5% от Rec. 2020 цветовото пространство.

Продажбите на професионалния монитор ConceptD CM7321K в Европа ще започне през месец септември тази година при цена 2999 евро.

ConceptD OJO

Това е шлем за смесена реалност с резолюция на екрана 4320х2160 пиксела, която се постига чрез два по-малки дисплея с резолюция 2160х2160 пиксела Възможно е регулирането на разстоянието между екраните и окулярите. Поддържа се технологията Sound Pipe, както и технологията IP, които дават възможност за промяна и на разстоянието между окото и екрана, с цел получаване на по-ясно и по-детайлно изображение. Интегрираната акустика елиминира необходимостта от използването на слушалки.

Цената на VR шлема ConceptD OJO не е обявена, понеже това е прототипът, но се предполага, че устройството ще струва около $600.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
MishoZazgordДоказателства Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Доказателства
Доказателства

Това е пълна тъпотия, само вижте статистиката на продажбите и разберете какво значи „предизвика“, това е все едно някой табладжия да „предизвика“ Бойко Борисов. Ами, не си на нивото да предизвикваш когото и да е.

Zazgord
Zazgord

Предизвика ги с цени ли?

Misho
Misho

Е как може 16.9″ лаптоп да няма numpad ???
И да, цените са „предизвикателни“.