Acer пуска два нови 11-инчови лаптопа от серията Chromebook за образованието

0
324

Acer обяви два нови модела 11-инчови лаптопа Chromebook, предназначени за потребителите в сферата на образованието. Със своите добре балансирани функции те ще улеснят прехода на училищата към дигитална среда на обучение. Здравината на тези лаптопи отговаря на военните стандарти за издръжливост и това гарантира на родителите, че устройствата са достатъчно надеждни. Пускането им в действие с подходящите настройки за ползване в училищната ИТ среда е с минимална намеса от страна на ИТ администраторите с помощта на Zero-touch enrollment, а самите ученици ще останат доволни от интуитивната работа с операционната система Chrome OS. 

Acer Chromebook 511 – обучение без граници

Acer Chromebook 511 (C741L) е 11,6-инчов лаптоп, който подпомага прехода към дигитална среда за обучение. Той има редица функции, полезни както за учениците, използващи устройствата, така и за ИТ администраторите на училищата, които ги обслужват. Компютърната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 7c позволява до 20 часа живот на батерията между зарежданията, с което гарантира ефективна работа на системата според нуждите на учениците през целия ден. За да се възползва максимално от Snapdragon 7c, Acer Chromebook 511 предлага и вградена 4G LTE свързаност, която защитава данните на потребителите и осигурява бърз и надежден достъп до учебните приложения в облака. Благодарение на това учениците могат да влизат в часовете и да учат, независимо къде се намират. С тегло от само 1,3 кг, това тънко и леко устройство е достатъчно компактно и учениците от всички възрасти могат лесно да го пренасят, когато не го ползват.

Acer Chromebook 511 е с удароустойчив корпус, тестван за здравина по стандарта MIL-STD 810H, и се справя прекрасно с предизвикателствата при интензивно ежедневно ползване, независимо дали се подлага на удари или натиск

Лаптопът разполага с по-широки скоби и подсилени входно-изходни портове, което им помага да издържат по-грубото боравене на учениците при включване на периферия, а уникалната дренажна система, вградена в клавиатурата, предпазва вътрешните части на устройството при случайно заливане с течност. Като последен щрих, механично закрепените клавиши са здраво поставени, където трябва да бъдат, и улесняват ремонтите от ИТ персонала.

С помощта на Zero-touch enrollment ИТ отделите могат да направят така, че без да се занимават с новозакупените Acer Chromebook 511 и Acer Chromebook 311, те автоматично да се включат в компютърната система на училището веднага щом потребителят се свърже с интернет.

 Acer Chromebook 311 – направен така, че да оцелее в училище

Acer Chromebook 311 (C722) е надеждно устройство с процесор MediaTek MT8183, проектирано да съответства на редица индустриални стандарти за здравина и безопасност, и това го прави подходящ за ученици от всички класове и тези, които ги обучават. Лаптопът покрива напълно стандарта MIL-STD 810H за здравина и може да продължи да работи нормално при изпускане от височина 122 см и натиск със сила 60 кг, което се постига с абсорбиращи сътресенията материали и подобрен вътрешен дизайн. Специално внимание е обърнато на клавиатурата на Chromebook – компонентата, най-силно застрашена от повреда и износване. Тя може да се справи с разливане на вода с обем до 330 ml, а клавишите са механично закрепени с две крилца под шасито, което ги предпазва от изваждане по невнимание и повреда при продължителен натиск.

В стремежа си да създаде устройство, което едновременно успява да устои на рисковете от ползване в училищна среда и да е подходящо и безопасно за по-малките деца, Acer изработва Chromebook 311 и Chromebook 511 в съответствие с два от водещите стандарти за безопасност на играчките. Пластмасовите покрития на компютъра са внимателно тествани и сертифицирани съгласно стандарта за безопасност на играчки ASTM F963-16[iii], а лаптопът като цяло отговаря на стандарта UL/IEC 60950-1, отнасящ се до всичко в него – от химическата безопасност на вложените материали до предвидливо заоблените ръбове. Така се гарантира, че Acer Chromebook 311 е безопасен и подходящ за използване дори от най-малките ученици.

Всичко това гарантира, че Acer Chromebook 311 предлага необходимата здравина и потребителите няма да се притесняват за устройството, а вместо това ще се съсредоточат върху най-важното – своето обучение

Chromebook има батерия с до 20 часа живот, което позволява учениците да го ползват през целия учебен ден и дори като се върнат вкъщи, без да се налага да го зареждат. В лаптопа са добавени редица функции за подобряване на съвместното обучение, като например сензорен екран (опция по избор), широкоъгълна HDR уеб камера за участие в онлайн часове и полезните стандартни характеристики на Chrome OS – по-бързо време за зареждане след първоначално включване, лесен за използване интерфейс, вградена защита от зловреден софтуер, достъп до милиони приложения за Android™ в Google Play™ и много други.

Ползване на приложения

Новите Acer Chromebook 511 и Acer Chromebook 311 позволяват инсталиране на приложения чрез Google Play или от интернет, така че клиентите ще могат да имат достъп до предпочитаните от тях приложения за изпълняване на рутинни задачи, творчество, онлайн услуги и др.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари