fbpx
8.6 C
София

Acer пуска три нови лаптопа TravelMate за ученици и студенти, намаляващи умората в очите

Издръжливите лаптопи са създадени за ежедневните нужни в образованието и използват рециклирани материали за намаляване на замърсяването

Най-четени

Acer обяви най-новите си попълнения към серията TravelMate с Windows 11, предназначени да подобрят цялостното обучение на учениците и да повишат тяхната продуктивност, независимо дали часовете им се провеждат дистанционно или в класната стая. Acer TravelMate B5 14 разполага с FHD екран и се захранва от Intel Core i3 N-серия процесори като обезпечава основните нужди на студенти, които често са в движение и учениците от средното училище.

В крак с многобройните изисквания на образователните процеси Acer предоставя комплексни адаптивни решения за всеки един етап от обучението от предучилищен до 12 клас, както и специфичните потребности на академичните нива. Компанията отговаря на нуждите на сектора, като предлага не отделни продукти, а цялостна рамка, осигуряваща най-добрите технологии за успешно придобиване на нови знания и развиване на специфични умения.

Най-новите 11-инчови лаптопи TravelMate позволяват на учениците да получат по-добро изживяване по време на своето обучение в класната стая или у дома.


TravelMate B3 Spin 11 се предлага с опция за презареждаема писалка Wacom AES Stylus, която осигурява допълнителна гъвкавост. TravelMate B3 11 притежава до 9,5 часа живот на батерията и по този начин осигурява надежден лаптоп, който може да се използва максимално през целия ден.

Иновативните лаптопи на Acer идват с новия софтуер User Sensing,  предлагайки функции като напомняне за кратка почивка и спазване на подходяща дистанция от екрана, както и технология за разпознаване на потребителя. Всичко това помага за намаляването на напрежението и умората на очите и гарантира сигурност на данните.

Надеждните лаптопи от серия TravelMate B отговарят на стандартите за издръжливост от военен клас и могат да устоят на изпускане от височина до 122 см. Притежават подсилени I/O портове и клавиатура, устойчива на разливане със защита от повреда на вътрешните компоненти. HD уеб камерата е снабдена със закриващо се капаче за защита на личното пространство.

Работейки всеотдайно за постигане на своята мисия Earthion, Acer включва във  всички образователни лаптопи рециклирани материали за своите компоненти и опаковки. В допълнение, устройствата притежават водещия TCO сертификат за устойчивост, както и EPEAT – глобалният екоетикет за ИТ продукти в световен мащаб.

Acer TravelMate B5 14

със следващото поколение процесори Intel Core i3-N305, както и до 7,5 часа живот на батерията, Acer TravelMate B5 14 (TMB514-31) е отличен лаптоп за всички студенти, които използват едно устройство и прилагат в ежедневна си работа голям набор от академични изисквания и операции.

За да направи хибридното обучение и видео срещите по-ангажиращи, Acer TravelMate B5 14 разполага с до 14-инчов Full HD (1920×1080) екран. Моделът е снабден с допълнителна HDR камера със закриващо се капаче за защита на личното пространство и двойни цифрови микрофони, които използват PurifiedVoice технологията на Acer за интелигентно потискане на фоновия шум по време на разговор.

С най-новата актуализация на Windows 11 учениците имат достъп до функции като Focus sessions, която помага за минимизиране на разсейването и осигурява възможност на потребителите да се съсредоточат върху дадена задача с конкретен срок, благодарение на таймер и нотификации. Snap layouts пък предлага ефективна работа при няколко отворени прозореца. За допълнително удобство и функционалност, TravelMate B5 14 включва два USB 3.2 Gen 1 Type A портове, USB 3.2 Gen 1 Type-C конектор, Intel Wi-Fi 6E и 2×2 MU-MIMO за бърза и непрекъсната свързаност с интернет.

Acer TravelMate B3 11 и Acer TravelMate Spin B3 11

Серията TravelMate B3 за образование е надградена и развита с добавянето на два нови учебни лаптопа, които осигуряват допълнителна защита за учениците във всеки етап от обучението им още от предучилищна възраст. Устройствата са с подобрени настройки за поверителност и модерни образователни приложения за насърчаване на съвместната работа заедно с връстниците. Моделите имат предварително инсталирани Windows 11 Pro Education или Windows 11 SE и се захранват от Intel процесори до N200. С помощта на унифицираните инструменти за управление на Windows 11 и облачните услуги на Microsoft, както и интегрирането на софтуерни и хардуерни функции за сигурност, училищните и ИТ администраторите могат да опростяват и рационализират внедряването и управлението на най-новите лаптопи TravelMate B3.

Устойчивите лаптопи са внимателно проектирани, за да сведат до минимум външни щети и въздействия. Изключително леки, те улесняват малките ученици да ги носят със себе си, когато се налага. Трансформиращият се модел тежи 1,5 кг, докато вариантът с класическият дизайн е само 1,4 кг.

Опционалният 11,6-инчов FHD сензорен екран на Acer TravelMate Spin B3 11 (TMB311R-33/TMB311RN-33) е защитен с антимикробното покритие Corning Gorilla Glass на Acer. То е проектирано за намаляване на потенциалното разпространение на миризми и вредни микроорганизми на екрана. Потребителите могат също така да избират опция с презареждаемата писалка Wacom AES Stylus, за да персонализират своите училищни лаптопи според предпочитанията си за обучение. 5 MP задна камера позволява взаимната работа между учениците и подобрява гъвкавостта на обучението. TravelMate B3 Spin 11 има до 10 часа живот на батерията , докато TravelMate B3 може да издържи до 9,5 часа употреба . Също така моделите разполагат с най-новите портове за свързване и по този начин улесняват хибридното обучение и работа.

Развийте по-добри компютърни навици със софтуера User Sensing на Acer

Новите модели идват със софтуера User Sensing на Acer , предназначен да подпомогне защитата и поверителността, както и развитието на по-добри навици, докато учащите използват лаптопа си. Тъй като повечето потребители са склонни да губят представа за времето, когато са съсредоточени, функцията за напомняне за почивка деликатно им подсказва да правят регулярни паузи без екранно време. Това е изключително полезно за намаляване на нивата на стрес и напрежението в очите. Новата технология на лаптопите включва също напомняне за спазване на разстояние от екрана, уведомявайки потребителите, ако те са твърде близо до него. За да завърши своя пакет от усъвършенстван защитен софтуер, User Sensing дава възможност за автоматично заключване с опционални вградени сензори за близост. Те идентифицират присъствието на потребителя, базирано на обхват и движение и задействат автоматично заключване на екрана, когато потребителят е далеч от устройството си.

Надеждна издръжливост и защита

Тези ученически лаптопи са сертифицирани според военен стандарт MIL-STD810H и се предлагат с устойчив дизайн с ударопоглъщащи буфери, позволяващи им да издържат на падане от височина до 122 см. За още по-добра защита на лаптопите и техните вътрешни компоненти, най-новата серия TravelMate B се предлагат с подсилени I/O портове, които имат допълнителни метални пластини, стабилно закрепени към шасито, за да се гарантират, че портовете ще остават на място дори при трудни условия. Устройствата имат вграден защитен слой за устойчиви срещу разливане клавиатура. Овен това те разполагат с механично закотвени клавиши, които са трудни за изваждане. Цялата клавиатура се сменя лесно, което прави тези модели идеални за ситуации в класната стая, когато учениците споделят своите компютри.

Проектирани за устойчивост

Най-новата серия TravelMate B е проектиране изцяло във философията за грижа към планета и намаляване на отпадъците. Устройствата съдържат рециклирани материали в тъчпада с OceanGlass и рециклирана хартия в своите опаковки. В съответствие със своята концепция Earthion, образователните лаптопи идват с EPEAT, глобалният екоетикет, докато определени конфигурации притежават водещия TCO сертификат за устойчивост за ИТ продукти. Тези признания отразяват постоянният ангажимент на Acer да помага за подобряване на условията на околната среда чрез своите екологични иновации и бизнес модели.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини