Acer U5200: 3D-проектор за училища и университети

0
19

Тайванската компания Acer представи нов проектор U5200, предназначен за използване в учебни заведения.

В новия проектор са реализирани няколко функции, които, според мнението на разработчиците, са актуални преди всичко за съответните училища. Например, има опция за контрол на мрежата чрез LAN свързаност. Функцията Ultra-Short Throw («ултра-фокус») е предназначена за показване на висококачествени снимки в случай, че проекторът е разположен в близост до стената: U5200 може да проектира изображения с диагонал от 77 инча от разстояние 1 м.

Моделът е с 3D-съдържание, триизмерният образ се поддържа от технологията DLP 3D Ready, която при висока честота на опресняване (120 Hz) „превръща плоската стена в 3D екран.“

Оптимизацията на цвят се извършва на всяка повърхност с помощта на технологията Acer ColorBoost II +, а в допълнение, U5200 има функция за компенсиране на цвета на стената. Технологията ColorSafe II позволява предотвратяване на промяната на цвета от продължителната употреба на проектора, а опцията Acer EcoProjection намалява консумацията на енергия наполовина, като същевременно осигурява достатъчна производителност.

Яркостта на лампата е 2500 лумена ANSI, а контрастът – 4 200:1. Резолюцията на проектираното изображение е 1024 × 768 (XGA). Acer U5200 е оборудван с два HDMI и USB-порт (проекторът може да възпроизвежда съдържание от външни устройства). Животът на лампата е пет хиляди часа, като може да се сменя без много познания. Моделът използва специален DLP чип, благодарение на който не се използва филтър за защита от прах, а оттам се намаляват разходите за експлоатация и поддръжка.

Продажбите на Acer U5200 ще стартират в началото на месец март, а цената на модела е около $2375. Проекторът се предлага с гаранция от две години, а на лампата – една година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари