fbpx
13.8 C
София

ADATA представя ново поколение SSD с повишен капацитет, производителност и надеждност

Най-четени

ADATA Technology обяви официалния дебют на своя нов SSD диск – Ultimate SU800 SATA 6Gb/s 3D NAND, който е част от цялостна продуктова гама, базирана на иновативната 3D NAND флаш технология. Новото устройство е резултат от стратегията на компанията, целяща преход към 3D NAND за всички продукти от своето SSD портфолио. Това включва както разнообразните стандартни предложения за крайни потребители, така и модели, специално разработени за индустриална употреба и предназначени за използване в сурови условия.

Ultimate SU800 е SSD (твърдотелен) диск от среден клас, който оползотворява оптимално 3D NAND технологията и предлага значителен ъпгрейд за потребители, използващи 2D NAND, докато за HDD потребителите представлява огромна стъпка напред. Инкорпорирането на NAND клетки с плаващ гейт и висококачествен SMI контролер позволява на Ultimate SU800 да предложи повече възможности за сторидж. Потребителите ще могат да избират между капацитет от 128GB до 1TB, като освен това ще получат устройство, което предлага по-висока плътност, подобрена производителност и повишена надеждност в сравнение с 2D или планарните NAND флаш SSD дискове. Компанията обещава да разшири Ultimate серията и с премиум модела SU900, очакван през септември. 

По-висока плътност от всякога

Ultimate SU800 е многопластов 3D NAND флаш SSD диск, който притежава забележително по-висока плътност на съхранение в сравнение със същия 2,5-инчов форм фактор на сегашното SSD поколение. Освен това повишената плътност на 3D NAND флаш SSD дисковете ги прави още по-енергоефективни в сравнение с 2D NAND, тъй като плътността се увеличава, но консумацията на енергия остава идентична, което е добра новина за батерията на вашия лаптоп. Това е още по-очевидно, ако сравним Ultimate SU800 с 2,5-инчов вътрешен хард диск, където енергоспестяването достига 80%, особено в режим сън. Моделът Ultimate SU800 е подходящ както за ултрабук устройства и лаптопи, така и за настолни компютри. Той е с дебелина от 7 мм и се предлага с допълнителен 2,5-милиметров спейсър.

 

Осезаемо подобрение в производителността 

Ultimate SU800 предлага на потребителите не само повече, но и еднаква производителност при различната големина на сторидж капацитета, което е друг плюс на 3D NAND технологията. Управляван от SMI контролер, скоростта на четене достига 560MB/s, а на запис отбелязва 520MB/s, което е приблизително 10% увеличение в сравнение с 2D NAND флаш моделите, които използват трислойни TLC чипове. Новото SSD поддържа както SLC кеш памет, така и DRAM кеш-буфер, за да позволява вариации в скоростта според тежестта на задачите и наличните системни ресусри.

 

Повече устойчивост и здравина

Благодарение на по-високата си плътност, 3D NAND флаш технологията предлага по-голяма надеждност в сравнение с планарния NAND флаш. Технологията издържа на повече цикли на четене и запис, осигурявайки на Ultimate SU800 внушителния MTBF (средно време до повреда) рейтинг от 2 000 000 часа. Това представлява 25% увеличение, когато го сравним с 2D NAND SSD диск, чиято средна производитеност достига 1,5 млн. часа. ADATA внедрява във фърмуера на Ultimate SU800 LDPC (low density parity check) код за корекция на грешки, интелигентно оформяне на данните и дори RAID Engine, за да осигури най-добрата продължителност на използване. Новият SSD диск на ADATA идва и с прецизен дизайн, подбор и тест на всички компоненти, за да предостави високо качество с 3-годишна гаранция.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини