Adobe показа прототип на мултимедиен таблет с поддръжка на Flash и Air

0
26

В хода на Web 2.0 Expo в Сан-франциско (САЩ), компанията Adobe демонстрира на своя щанд прототип на мултимедиен таблет, който за разлика от Apple iPad, поддържа оригиналните технологии Flash и Air, съобщава Zedomax.

Напомняме, че неотдавна Стив Джобс публикува открито писмо, в което подробно се разказва за причините на отказа от поддръжката на Flash в портативните устройства на Apple базирани на iPhone OS. От Adobe реагираха, като отбелязаха, че компанията ще намери къде да си разпространява разработките, като първите резултати вече са на лице.

В частност, прототипът на мултимедийния таблет, който ще работи под управлението на операционната система Google Android, ще притежава версия 2.1, където ще може да се види качествената реализация на Flash и Air. По информация на журналисти от Zedomax, устройството демонстрира висока производителност при възпроизвеждане на Flash-анимации, видео от YouTube и пуснати приложения на базата на Adobe Air. В последно време, беше показана интерактивна версия на журнала Wired, за характеристиките на който нищо не се знае, освен че диагоналът на дисплея е 10-инча.

Представители на Adobe са споделили пред Zedomax, че към края на годината на пазара ще се появят таблети под управлението на Google Android, поддържащи всички технологии на компанията, като също така, те ще могат да бъдат сериозни конкуренти на iPad.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари