Adobe представи ново революционно AR устройство за смесване на дигитално съдържание с реални обекти

0
233

Хардуерът и софтуерът за добавена реалност не спира да се развива. Тази седмица Adobe представи специален дисплей, който може да смеси дигиталното с реалното. Проектът се казва Glasswing и ви позволява да разглеждате по интуитивен начин творенията си във Photoshop, After Effects, Premiere Pro или Dimension. Нужно ви е само Android или iOS устройство, за да използвате Project Glasswing. Не са нужни скъпи очила с екрани в тях.

Project Glasswing поставя нещо като виртуален слой върху реалното пространство, който може да променя цялата сцена. Можете да добавяте и модифицирате снимки или видеа по интуитивен начин в реално време. Adobe сподели в публикация в блога си:

„Project Glasswing изследва възможностите за привнасяне на традиционните Adobe инструменти в реалния свят, създавайки илюзията за Photoshop, After Effects или XD слой, поставен в пространството около реален триизмерен обект. Така например, рекламните продукти в магазините може да се съпровождат от текст, графики и видео, и така да създадат желаното преживяване в клиентите… или си представете музеен експонат в стъклена кутия. Стъклото може да разкрие оригиналния обект с графика отпред, даваща информация за историята му“.

Засега Project Glasswing е описан на концептуален етап и не се знае кога точно специфичният хардуер ще дебютира по технологичните изложения, още повече на пазара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за