AirPods 3 може да имат фитнес тракер

0
145

Слуховете за следващите AirPods 3 на Apple не спират да се разпространяват, като последният от тях, който достигна до нас, предполага, че компанията планира да приспособи сензорите за околната светлина към бъдещите версии на AirPods – сензори, които биха могли да направят много по-полезни устройствата чрез добавянето им на възможности за мониторинг на здравето, подобно на най-добрите слушалки за фитнес в света.

Доклад в DigiTimes, чрез информация от източник на популярния технологичен портал MacRumors, предава информация от веригата за доставки на Apple, че компанията засилва производството на околни светлинни сензори, които най-вероятно ще бъдат използвани в следващите безжични слушалки на марката.

Разбира се, информацията все още не е потвърдена и връзката между увеличаването на поръчките на светлинни сензори и внедряването им в слушалките AirPods е направена изцяло чрез анализаторски методи и данни, и това въобще не е гарантирано. Но определено би имало доста смисъл Apple да увеличи възможностите за наблюдение на здравето и мониторинг на сърдечната дейност и други важни фитнес показатели, точно както стана с премиум смарт часовниците Apple Watch.

Здравето и фитнеса през последните няколко години е сектор със силен фокус за Apple, като гореспоменатият Apple Watch включва всички видове сензори и функции, които да направят живота по-здравословен и добре балансиран.

Ще се наложи да изчакаме и да видим дали тези светлинни сензори наистина са предназначени за AirPods 3 или AirPods Pro Lite или масивните AirPods Studio, които марката подготвя според информацията. При всички положения, ще разберем какво ще се случи на следващото голямо събитие на Apple, което ще се проведе на 22 юни на сцената на WWDC 2020, така че няма да се наложи да чакаме особено дълго

Анализаторите на Apple също по-рано се ангажираха с прогнози, че Apple AirPods постепенно ще получат допълнителни сензори, свързани с фитнес с течение на времето. Колкото повече методи за получаване на данни има приложението и еко системата на Apple Health, толкова по-голяма крайно полезност може да бъде извлечена от тях за потребителите.

Идеята на използването на светлина при здравния мониторинг е чрез излъчване на светлина през кръвоносни съдове за измерване на поглъщането на светлината, което респективно анализа сърдечната честота, пулса и нивата на кислород в кръвта, като в момента се разработват и технологии за други измервания.

Както MacRumors посочва обаче, AirPods може да се нуждаят от по-сериозен редизайн, за да получи тази нова функционалност. Възможно е технологията да бъде забавена до излизането на новата версия на PowerBeats Pro.

При всички положения, анализаторите казват, че технологията ще излезе на пазара в реален продукт най-рано през 2021 г.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари