Компанията Akasa подготвя анонса на новия корпус-радиатор Galileo ST. Компютърната кутия е подходяща за Mini-STX (140×147 милиметра) дънни платки и се позиционира от производителя като съвършено безшумно пасивно охлаждане, което без проблеми се справя с неособено мощните централни процесори Intel Core i3, Celeron и Pentium.

Габаритните размери на новия корпус са 154 х 301 х 58,5 милиметра и направен предимно от алуминий. В лявата част на компютърната кутия е поставен масивен радиатор, разсейващ топлината от централния процесор с помощта на две медни топлинни тръби. Корпусът е подходящ за процесори на Intel със сокет LGA115x и TDP максимум 35 W.

Akasa Galileo TU е специализиран продукт, съвместим само с няколко десетки дънни платки с 35 W процесори от три фамилии: Intel Ivy Bridge (LGA1155), Haswell (LGA1150) и Skylake (LGA1151).

Освен дънната платка, в кутията могат да бъдат поставени два 2,5-инчови диска. На предния панел са изведени USB 3.1 Type-A и Type-C портове и стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо (два броя). На задния панел са предвидени отверстия за два допълнителни COM порта и две Wi-Fi антени.

Продажбите на компютърната кутия-радиатор Akasa Galileo ST се очаква да започнат следващия месец, а цената все още не обявена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!