Alphacool предлага да охлаждаме NVMe дисковете с воден блок

0
203

Немската компания Alphacool, специализирана в производството на охладители с течност, даде началото на приемането на предварителните поръчки за охладителите HDX-2 и HDX-3, предназначени за намаляване на работните температури на най-горещите NVMe дискове.

SSD-охладителя HDX-2 представлява малка платка, предназначена за монтиране към M. 2 (2280) устройствата в PCI Express x4. От двете страни на платката с помощта на термични разделители и няколко болта се монтират два алуминиеви радиатора, чрез които се извършва отвеждането на топлината от SSD. Препоръчителната цена на охладителя HDX-2 е 40 евро.

Междувременно, охладителя Alphacool HDX-3, както и гореописания модел, предполага инсталация върху устройството за съхранение M. 2 в слота PCI Express x4, но тук вместо два алуминиеви радиатора се използва воден блок. Този вариант напълно покрива цялата повърхност на SSD, изработен е от никелирана мед и е съвместим с фитингите със стандартни размери G1/4. Размерите на двата охладителя в сглобено състояние са 100х82х20 мм.

Закупуването на SSD-охладителя HDX-3 може да бъде направено от онлайн-магазина на Alphacool, на цена от 80 евро.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари