Alphacool представи водно охлаждане за AMD Radeon VII

1
171

Три месеца след излизането на графичната карта AMD Radeon VII, партньорите на Advanced Micro Devices все още не са готови да предложат алтернатива на еталонната печатна платка, както и на охладителната система. За радост на феновете на AMD, производителите на компоненти за водни охлаждания се представиха по-добре. Неотдавна словенската компания EKWB започна производството на водни блокове за новата флагманска видеокарта. А сега поръчки за охладител за Radeon VII започна да приема популярната Alphacool.

Охладителната система Alphacool Eiswolf 240 GPX Pro AMD Radeon VII включва меден радиатор с 240 мм типов размер и два тънки маркуча с муфи, благодарение на което водният кръг може да бъде разширен с нови елементи. Налични са и два 120 мм вентилатора модел Eiswind 12 (500–1700 оборота в минута), както и воден блок, в който е вградена помпата DC-LT.

За разсейването на топлината от 7 nm графичен процесор AMD Vega 20 и чиповете HBM2 памет се използва допълнителен малък блок с медна никелирана основа и пластмасова капачка. Разсейването на топлината от захранващите компоненти става с помощта на включения в системата алуминиев радиатор, обдухван от вентилатора.

В комплекта са поставени допълнителна алуминиева пластина, всички необходими скоби и закрепвания, термична паста и комплект термични уплътнения.

Водното охлаждане Alphacool Eiswolf 240 GPX Pro AMD Radeon VII се продава в онлайн магазина на производителя при цена 190 евро.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
коментар
коментар

“Разсейването на топлината от захранващите компоненти става с помощта на включения в системата алуминиев радиатор, обдухван от вентилатора.“

Мисля че грешите г-н Десподов.