fbpx
2.4 C
София

Amazon представи прототипа на своя първи транспортен дрон

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Amazon публикува рекламен клип, показващ новия транспортен дрон Amazon Prime, който може да се използва за доставяне на различни стоки по домовете. Разказвач в рекламата е бившият водещ на предаването Top Gear Джеръми Кларксън (Jeremy Clarkson). Той обяснява характерните особености на хибридния летателен апарат, който може да се издига вертикално нагоре, а след това да продължи по хоризонтала с помощта на допълнителен пропелер, разположен перпендикулярно на основните перки.

 

Дронът може да превозва стоки с тегло до 2,2 килограма, да се издига на височина около 120 метра и да се движи със скорост до 90 километра в час. Дронът е особено подходящ за куриерски услуги и може да доставя пратки на разстояние до 15 мили или около 25 километра. Транспортирането на товарите става във вътрешността на безпилотния летателен апарат. Устройството разполага с автоматична система за ориентация и следене, която осигурява безопасно транспортиране дори и при внезапно възникване на препятствия.

Amazon Prime може самостоятелно да избира място за кацане, сканирайки околното пространство. Дронът оповестява своето пристигане чрез съобщение в специално мобилно приложение.

 

Amazon допълни, че дронът Amazon Prime е само един от многото прототипи на цяла фамилия нови безпилотни апарати, които ще могат да транспортират разнообразни стоки при най-различни условия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини