Amazon днес представи новия смарт-дисплей Echo Show 15. Устройството стана първото, базирано на фирмения чип AZ2. В основата му стои интерфейс за машинно обучение, използван за първи път в AZ1, който позволява на устройствата да разпознават гласа на потребителите. AZ2 от своя страна разполага с възможности за разпознаване на лица в устройствата на Amazon.

AZ2 може да изпълнява 22 пъти повече операции в секунда в сравнение с чипа от предишното поколение. Това означава, че може едновременно да обработва реч и да разпознава лица. Информацията за лицето на потребителя, която AZ2 получава, ще стане част от това, което Amazon нарича Visual ID.

Технологията Visual ID позволява на Echo Show 15 да разпознава потребителя и да предлага съдържание въз основа на профила му в Alexa. Подобно на своя предшественик, AZ2 е периферен невронен процесор, което означава, че използва машинно обучение за да намали обема от данни, необходими за изпращане или получаване от облака. Това дава предимство не само за намаляване на латентността, но и за намаляване на обема от данни, които се съхраняват в облака.

Към настоящия момент, Echo Show 15 е единственото устройство на Amazon с AZ2 в основата. Естествено, можем да очакваме, че този чип ще се появи във всички следващи умни устройства на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Saint jazz
Saint jazz
2 месеца

Техниката за следене става все по-добра.