Amazon Kendra – ще видим ли убиецът на Google и Bing?

2
439

Amazon придобива все по-свежи позиции със своия AWS с въвеждането на нов инструмент за търсене на предприятия, който да съперничи на съществуващите предложения от Google и Microsoft.

Както при всички тези предложения, Amazon Kendra предоставя средство за лесно и бързо намиране на нужните файлове или съдържание, които се съхраняват в информационните масиви на цялата компания, които се помещават на сървърите, наети в AWS, както и на специфична информация, съвети, факти и ръководства, които да помогнат на служителите да вършат по-съвършено и ефективно своята работа в офиса.

Услугата работи на принципа на машинното обучение и използва естествени езикови заявки за интуитивни изживяване при търсене, като Amazon обещава висока степен на точност, що се отнася до резултатите от търсенето.

Amazon ни дава някои примери за типа заявки, които потребителите ще могат да изхвърлят в системата, например „колко време може да трае отпуск по майчинство?“, Който може да бъде посрещнат с прост отговор като „14 седмици“.

Нещо като „как да конфигурирам своя VPN?“ Очевидно ще изисква по-задълбочен отговор и Kendra ще извади раздел от помощен файл или документ, който подробно описва процеса на конфигуриране.

Amazon може да се похвали: „С Kendra можете да осигурите точна търсене на точност от съдържанието във вашите ръководства, доклади за проучвания, често задавани въпроси, документация за човешките ресурси, ръководства за обслужване на клиенти и други.“

Ключови връзки

Както при системите за търсене на предприятия на Google и Microsoft, решението е толкова мощно, колкото и наличните конектори, които ви позволяват да го включите, за да можете да търсите всички приложения и услуги на трети страни във вашата компания.

Така че изненадващо визуализираната версия на Kendra предлага стартов набор от конектори за SharePoint Online, Amazon S3 и бази данни с възможност за използване на API за свързване на вашите собствени източници на данни.

Когато бъде пуснат на пазара, Amazon казва, че Kendra ще се снабди с библиотека от конектори за различни популярни услуги, включително Box, Dropbox, Salesforce и OneDrive на Microsoft.

Моделите за машинно обучение на Kendra се актуализират непрекъснато въз основа на моделите на търсене на потребителите, което позволява на системата да бъде преместена повече за всяка конкретна организация с течение на времето.

Kendra Preview (който предлага 30-дневен безплатен преглед) вече е наличен в конзолата AWS или чрез AWS SDK, в два американски региона – Северна Вирджиния и Орегон – и също Ирландия. Все още няма индикация кога ще бъде достигната общата наличност.

Дали новият инструмент ще превърне AWS на Amazon в убиецът на Google и Microsoft в корпоративните страни и дали бизнесът ще предпочете удобството на платформата, предстои да разберем.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Е защо AWS??????
Е защо AWS??????

AWS – AMERICAN WELDING SOCIETY и приложените към него стандарти признати по цял свят в индустрията, защо точно абревиатурата AWS са избрали?????

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

Защото като неграмотен технологично човек, който посещава технологичен сайт, не познаваш какво е Amazon Web Services, нито познаваш как се ползват марки и абревиатури. Множеството препинателни знаци показват и лабилност, а връзката с никому неизвестната ти фонданция я има само в параноичният ти мозък.