AMD владее 18,3% от пазара на десктоп процесорите

15
1069

С излизането на чиповете AMD Ryzen на пазара на х86 съвместимите процесори започна яростна конкуренция между Advanced Micro Devices и Intel във всички процесорни сегменти. Доказателство за високите потребителски качества на продуктите на AMD е не само рекордният приход на компанията, но и ръстът на нейния пазарен дял. Според преценките на аналитиците от компанията Mercury Research, AMD се е завърнала към високите показатели от втората половина на 2013 година.

За периода от месец октомври до декември миналата година Advanced Micro Devices завладя 15,5% от общия пазар на х86 съвместимите процесори. Най-добри са показателите в десктоп сегмента, където нейният пазарен дял нарасна от 18% на 18,3%. Аналитиците обясняват малкия ръст с факта, че Intel предложи на пазара голямо количество чипове при намалени цени и по този начин увеличи продажбите на процесори от начално ниво.

Мобилните решения на AMD всяко тримесечие увеличават своя пазарен дял в този сектор. Докато през последните три месеца на 2017 година пазарният дял на компанията в този сегмент бе 6,9%, то към днешен ден той достига 16,2%, което е увеличение от над от два пъти. Може да се каже, че след излизането на 7 nm процесори Ryzen Mobile 4000 пазарният дял на AMD още ще нарасне.

Що се отнася до сървърния сегмент на х86 процесорите, то той е много инертен. През миналото тримесечие пазарният дял на чиповете AMD EPYC достигна 4,5%, докато останалите 95,5% са на Intel.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
12 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
evil resident
evil resident

И това е при отчитане на количествата пласирани от OEM сегмента. Ако последните се пренебрегнат, AMD би „владяла“ 100% от пазара на десктоп процесори (естествено без да броим 2мата заблудени фен-бойчета на цедките за спагети с марка Intel)

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Де да бяха двама само, доста лумпени сектанти има все още….

Питанката
Питанката

Вива Айфон😂😂😂😂😂

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

ХАЙфон, АЙсиктир, Ishit, абе изгнила ябълка…

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Не само 18% ама и 38% ще владеят, че интел за нищо не стават дървета нападнати от дървеници…..

БегиМани
БегиМани

Я кажи аналога от АМД на 9700k при игрите и дали може да се използва пълноценно с Windows 7?! Не всички са лумпени да използват Вирус10. При мен с 9700k Win7 си работи перфектно, за чий чеп ми е АМД, като дори едва в последните версии (1903) на Вирус10 оправиха scheduler-а да работи коректно с Ryzen… После ние сме били промити мозъци, ако се погледнете от страни с малко по-други очи – ще се застреляте от срам!

Мангалата
Мангалата

Беги, беги, не всички са ГЕЙмъри като тебе, на които целта в живота им е да имат най-голям FPS да се фръцкат пред друге ГЕЙмърчета(щото мацките на FPS не кълват). Тестовете си казват всичко, а пък тва за виндос 7 няма да го коментирам. Можеш да питаш и за дос 3.11 със същия успех.

БегиМани
БегиМани

Ти какво друго НАТОВАРВАЩО правиш на домашния си компютър?! Не веднъж съм го писал, започнал съм с ДОС на ИМКО-2, та такива пубери като теб са ми през… дедовия.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Така като гледам не си и мръднал развитието си от DOS за твое нещастие…
Какво натоварващо обработка на FLAC музика, архивиране в RAR файлове, сваляне на торенти, работа с фотошоп, стриймване, работа с remote desktop програми и т.н…………
Както каза колегата не всички са ГEЙмъpи, нас и жени ни харесват, поне мен, ама тебе ней вероятно не за твое нещастие…

Мангалата
Мангалата

Ми на такъв дядо като теб, през какво друго да му е освен през… дедовия увиснал.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Аналози бол 6/12 и 8/16 ядреници дето са ЕМ по евтини, ЕМ са по надеждни и защитени, ем не са печки.. Кой го грее за виндос 7 дето скоро ще му спрат рканчето и няма поддръжка, но дори така да е, всеки ryzen работи с win 7, каква пълноценност става дума по точно ? USB тата не работят, ама това лесно се оправя тъй че… И игрите не са всичко, на компютъра се гледат филми на монитора, и музика се слуша на HI-FI аудио системата и се рови в нета МН по бързо и удобно, отколкото на смотаните лаптопи и… Виж още »

bgc
bgc

„И за сведение за виндовс 10, само хахо може да каже, че това е най следената ос, щото нека те светна, имаш ли инернет ТИ СИ СЛЕДЕН точка по въпроса…….“
не е следена изобщо, тя е spyware. Сама си праща всичко на Microsoft, а ти си си дал доброволно съгласието при инсталирането.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ахам и искаш да ми кажеш, че ако си на друга ос не те следят така ли ? Гугъл не ни следи ама хич, нито браузърите, чат програмите също, и отделно за Едуард Сноудън ако не си чувал, ние сме следени навсякъде…. Ти за да си напишеш това и ти си бил проследен… Та като махнеш смартфона, момпютъра и нета тогава ми се оплаквай, че виндус 10 те следи казах…….

dsaa
dsaa

Докато не вземат поне толкова от сървърния или мобилния сегмент, интел ще продължава с техните 14нм+++++++++++++++++++++++. Просто десктоп пазара е най-умрелия и най-слабия откъм продажби.

Мангалата
Мангалата

И цпу-та и на иЗомбитата трябва да продват.