AMD възнамерява да завземе 50% от пазара на графични карти

4
66

AMD се надява да завземе половината пазар за продажба на дискретни видеокарти. Уеб-порталът TweakTown допълва, че американската компания възлага големи надежди на технологията Vega.

vega

„Вижда се, че през последните няколко тримесечия ние успяхме сериозно да увеличим своя дял на продажби и възнамеряваме да поддържаме този ръст“ – каза ръководителят на AMD Лиза Су (Lisa Su) по време на конференцията Credit Suisse Annual Technology, Media & Telecom. „Считаме, че няма никакви причини да не заемем 50% от този пазар, но за постигането на тази цел е необходимо известно време. Ключът към успеха е подобряването на нашето отношение към клиентите, което считаме за много важно за по-нататъшното развитие на този сложен бизнес“.

vega-1

Лиза Су каза още, че пазарът на видеокарти се разраства и AMD възнамерява да покрие всички сегменти. Благодарение на решенията Polaris компанията е укрепила позициите си в потребителския сегмент. Сега AMD възнамерява да покори пазара със своите графични чипове от новото поколение Vega.

Плановете на AMD да завладее половината пазар на дискретни видеокарти не са безоснователни. Според аналитиците на Jon Peddie Research, делът на AMD на този пазар през второто тримесечие на тази година е нараснал до 29,9% срещу 18% за същия период на 2015 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
TGR
TGR
4 години

Като фен на AMD като цяло за съжаление ще кажа само едно:
-Едва ли 🙁

асд
асд
4 години

Значи яко АМД има 50% това значи че Нвидия трябва да има под 50% защото има и други играчи на пазара. Не ми се вижда реалистично. Дано изкарат конкурентен хардуер CPU и GPU, че Intel и Nvidia се самозабравиха с цени.

Анонимен
Анонимен
4 години

AMD се надява да завземе … и до там, то небяха , атлони , семпрони ,котлони ,зенове , веги полариси смешници немогат да копират не продават евтино аси заврете мечтите найш къде…

Майкати
Майкати
4 години

Въпрос на време е