AMD заменя 40 броя от спечелените Intel Core i7-8086K със своите процесори Ryzen Threadripper 1950

4
1148

Едновременно с анонса на „юбилейния“ процесор Core i7-8086K, представен по случай 40 години от излизането на легендарния 8086, Intel обяви, че ще раздаде 8086 екземпляра от този чип в рамките на специална акция. Сега дойде отговорът на AMD, който е доста оригинален.

Процесорният производител от Сънивейл организира собствена акция, в рамките на която обеща, че всеки от късметлиите, спечелил един от безплатните чипове Intel Core i7-8086K, може безплатно да го замени с флагманския процесор Threadripper 1950X (16 ядра/32 потока, 3,4-4,0 GHz). Главното изискване за обмена е оригиналната опаковка на Intel да не е повредена. AMD обеща повече подробности относно тази обмяна на 25 юни.

Засега в тази акция могат да участват само 40 души на територията на САЩ. Но е напълно възможно AMD да разшири обхвата на тази акция.

От една страна, отговорът е повече от достоен. Разликата на физически ядра е голяма, а и процесорът Threadripper 1950X без промоции и отстъпки в САЩ струва над $1000. Срещу $430 на чипа на Intel. От друга страна, 40 процесора на AMD на са 8086 процесора на Intel. Но този ход на маркетинговия отдел на AMD заслужава похвала, понеже вниманието на медиите и обществеността бе привлечено.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MLV
MLV

Това показва , че поне ръководството на AMD е наясно с истинското положение на нещата-че върховия им процесор е на нивото на среден клас Интел 6 ядрен срещу 16 ядра.И съм убеден , че като пуснеш Интела на 5,2-5,3 Мхц в повечето случаи ще е по бърз.

ХР исто
ХР исто

не и в блендер 😀

Здр
Здр

Само в single core приложения ама едва ли някой би си взел amd за това

RIOTT
RIOTT

Да, при игрите интела е по-производителен. Сега ще си поръчам един, защото двата кадъра в секунда в ЦС наистина имат значение.