AMD и Nvidia имат проблеми заради слабото търсене на видеокарти

27
2851

Уеб порталът Markets Insider цитира доклада на анализаторите на инвестиционната банка RBC Capital Market, в който се казва, че AMD и Nvidia са се сблъскали с краткосрочен проблем във връзка с големия спад на търсенето на геймърски видеокарти. Това води до осезателно понижаване цените на графичните карти в търговските площадки от рода на Newegg, Amazon и eBay.

Според аналитика на RBC Capital Market Мич Стивс (Mitch Steves), падането на средната цена на видеокартите може да указва на застой на геймърската индустрия и разбира се, се дължи най-вече на намалелия интерес към добива на криптовалути.

Така например, видеокартата от среден клас AMD Radeon RX 580 в края на есента се продаваше в Amazon за 250-300 щатски долара. Но сега нейната цена падна на $190. В същото време графичната карта Nvidia GTX 1070 демонстрира постепенно и непрекъснато понижаване на цената от месец февруари тази година до днес.

Един от основните фактори за поскъпването на видеокартите бе криптовалутната треска, която провлече в тази сфера огромен брой хора. Но през 2018 година криптовалутният пазар демонстрира отрицателен тренд. Да не забравяме и вторичния пазар за видеокарти, който в момента е препълнен с използвани за добив на криптовалута графични карти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
27 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари