AMD коригира съществени бъгове в работата на USB с процесори Ryzen

7
1689

AMD обяви, че е намерила решение за редица неприятни проблеми с USB свързаността, които засягат собствениците на някои процесори Ryzen.

Става въпрос за някои сериозни проблеми, които се наблюдаваха в процесорите от сериите Ryzen 3000 и 5000, инсталирани на дънни платки от сериите 500 и 400, като потребителите на такива конфигурации съобщиха за периодично прекъсване на връзката с различни видове USB устройства, без да е налична друга причина за това.

Предоставяйки ни новини за корекцията, от AMD казват, че благодарение на тяхната общност и докладването на грешките, компанията „вярва, че е успяла да изолира първопричината да проблема и е разработила решение, което поправя съобщените проблеми, включително (но не само): Прекъсване на връзката с устройства през USB портове, загуба на възможността за пренос на звук към устройства, използващи USB 2.0 и спонтанно прекъсване на USB / PCIe Gen 4.“

AMD създаде фърмуер AGESA 1.2.0.2 за дънни платки, който ще бъде разпространен за производителите след около седмица. След това производителите на дънните платки, които са засегнати, следва да го включат в новата версия на BIOS и да го тестват, като впоследствие предоставят този BIOS за изтегляне на засегнатите потребители.

Това очевидно означава, че решението ще стане достъпно за всички потребители, които притежават засегнат процесор Ryzen и дънна платка, при която проблема се проявява, но разпространението на финалната версия на BIOS версии с корекцията, според графиците ще се отложи доста във времето, тъй като се очаква ранната фаза на тестване да започне в началото на април.

Следователно корекциите ще пристигнат за различните потребители най-рано в началото на месец май, като зависи от това какъв модел дънна платка използват и колко бързо нейния производител ще има готовност да внедри поправките.

AMD отбелязва, че: „Ако продължавате да изпитвате периодични проблеми с USB свързаността, след като актуализирате системата си до AGESA 1.2.0.2, препоръчваме ви да изтеглите самостоятелния инструмент за докладване на грешки на AMD и да изпратите запитване към отдела на AMD за клиентска поддръжка.“

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари