fbpx
17 C
София

AMD може да представи скоро Ryzen 7 4700G

Най-четени

AMD може скоро да представи, с известно закъснение, 8-ядреният Ryzen 7 4700G „Renoir“ APU, който беше обект на много спекулации и слухове, които са подкрепени и концептуално изображение на чипа.

Напоследък чуваме много за 4700G, при това от реномирани източници, които сочат за съществуването на предполагаемия APU и доказателствата за предстоящото му представяне придобиват все по-голяма тежест. Изображението на 4700G идва с любезното съдействие на VideoCardz, който публикува изображение на чипа.

Според доклада това е снимката на крайния продукт, а източникът, който я е споделил, казва, че „няма да се наложи да чакаме още дълго“ преди да видим по рафтовете на магазините гамата Renoir от настолни APU Ryzen 4000.

Както вече чухме при предишни спекулации, Ryzen 7 4700G ще работи с 8 ядра и 16 нишки, удвоявайки този брой в сравнение с четириядрения чип Ryzen 5 3400G от съществуващата гама на AMD с настолните APU от серията Ryzen 3000. Очаква се също да има базова тактова честота от 3.6GHz, плюс Radeon Vega интегрирана графика с 8 изчислителни единици (CU) и с тактова честота на 2100MHz.

До момента сме ставали свидетели на не по-малко от три отделни теча, които се отнасят за 4700G само през последната седмица: първо от TUM_APISAK и Komachi в Twitter, след това @_rogame се включи с бенчмарк резултати от предстоящия процесор и накрая популярния портал Igor’s Lab публикува (предполагаемото) пълно портфолио на Renoir APU.

Сега имаме тази последна слухова информация от Videocardz и си струва да отбележим, че изобразеният чип 4700G има същия OPN (сериен продуктов номер) като 8-ядрен APU, представен в детайлите на портфолиото, предоставени от портала Igor’s Lab (100-000000146).

Достоверна ли е информацията?

Тези непрестанни течове са индикатор, че моделът наистина е в разработка и е въпрос на време да бъде представен на пазар.

Ако обаче новата информация наистина е достоверна и представянето на процесора е близо – което със сигурност има смисъл предвид голямото количество изтичаща информация около 4700G в последно време – няма да ни се наложи дълго да чакаме, за да разберем истината зад предполагаемите 8 -core APU.

Също така чухме, че потенциално има няколко 8-ядрени APU от Renoir, които са подложени на тестване, единият от които е с тактова честота около 3GHz (с интегрирана графика на 1750MHz). Така че може дори да видим повече от една версия на 8-ядрен Renoir APU (нещо, което отново е подкрепено от изтеклото портфолио, споделено от Igor’s Lab.)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини