AMD не възнамерява да ограничава производителността на своите видеокарти при добив на криптовалута

0
589

За разлика от Nvidia, която реши да ограничава производителността на своите графични карти GeForce RTX 3000 при добива на криптовалутата Ethereum, компанията AMD не възнамерява да прави подобно нещо. Видеокартите Radeon RX 6000 винаги ще работят с пълна мощност, независимо с какъв алгоритъм са натоварени. Информацията бе съобщена пред PC Gamer от Ниш Нилалоджанан (Nish Neelalojanan), продуктовият мениджър на AMD.

„Краткият отговор на този въпрос е не. Ние няма да забавяме което и да било работно натоварване, при това, не само добивът на криптовалута. Но нека да уточня някои неща. Преди всичко RDNA е разработена специално за игри буквално от нулата, а RDNA 2 повтаря основните моменти. Искам да кажа, че Infinity Cache и малката ширина на шината на паметта са специално подбрани за постигането на конкретни игрови резултати. Но за добив на криптовалута е необходима по-висока пропускателна способност и ширина на шината и всъщност това е ограничение на архитектурно ниво“ – каза топ мениджърът.

По принцип AMD едва ли би могла да реализира ограничение на добива. Графичните драйвери Radeon за Linux са с отворен код, което изключително много се цени от потребителите и разработчиците, което изключва възможността за осъществяването на трикове в стил Nvidia. Тоест, подобно ограничение би било заобиколено съвсем лесно.

5 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари