fbpx
-2.2 C
София

AMD не преследва ARM лиценз, придържа се към x86

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Advanced Micro Devices преустанови спекулациите, че преследва ARM лиценз, като съобщи, че ще произвежда чипове за таблетни компютри с архитектурата x86.

AMD не търси възможност за получаване на ARM лиценз, тъй като притежава силни технологии за централни и графични процесори, на базата на които може да изгражда чипове за таблетни компютри, според представители на производителя. Понастоящем AMD произвежда компютърни чипове, базирани на архитектурата x86 и планира през следващата година да пусне първия си таблетен чип, основан на тази технология.

Спекулациите, че AMD се опитва да получи ARM лиценз започнаха, след като през юни компанията покани Джим Дейвис, вицепрезидент в ARM, на конференцията на AMD за разработчици. Изпълнителният директор на ARM отделно от това е казал, че неговата компания вижда възможност в използването на ARM процесорите от AMD.

AMD е обект на критики за вял подход по отношение навлизането на таблетния пазар, доминиран от ARM чиповете, които са приемани за по-високо енергийно ефективни, за разлика от x86, които пък са смятани за по-подходящи за персонални компютри. Преобладаващата част от производителите на таблетни компютри са възприели ARM процесори.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини