Новите процесори AMD Ryzen 5 2400G и Ryzen 3 2200G демонстрират отличните възможности на своята интегрирана графика и вече направиха безсмислено закупуването на видеокарта с цена до $100.

Но освен да осигурява достатъчна изчислителна мощност за игрите, интегрираната графика трябва да възпроизвежда и стрийм съдържанието, особено при използването на новите хибридни процесори. Последно време, един от май-големите проблеми в това отношение е не само хардуерното кодиране и декодиране на потока, но и поддръжката на новите DRM защитни технологии от типа на HDCP 2.2 и Microsoft PlayReady 3.0, необходими за възпроизвеждане на стрийм предаванията Netflix 4K и HDR на персоналните компютри.

Ако имаха подобни възможности, новите APU можеха да бъдат отлични чипове за създаването на високопроизводителни мултимедийни компютри, но засега нито вградената, нито външната графика на AMD не поддържат PlayReady 3.0, като това е описано и в ръководствата на процесорите APU Ryzen.

Днес AMD обеща, че ще добави поддръжката на PlayReady 3.0 с едно от обновяванията на своите драйвери. Не бе съобщена точна дата, а само стана ясно, че това ще се случи до края на тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари