AMD обмисля да прехвърли производството на своите чипове от TSMC на Samsung

1
1224

В уеб пространството се появи неофициална информация че AMD възнамерява да увеличи производствените си партньори. Към днешен ден Advanced Micro Devices дава всичките си поръчки на компанията TSMC, която произвежда централните и графичните процесори на AMD чрез 7-нанометров технологичен процес, като съвсем скоро се предвижда преминаването към 5 nm.

Технологичното издание Clien съобщи, че AMD възнамерява да увеличи с 50% производството на своите стандартни и хибридни процесори, но производствените мощности на неговия дългогодишен партньор TSMC не дават подобна възможност. TSMC вече произвежда процесорите Zen 3, EPYC, RDNA 2 и специализираните чипове на AMD за конзолите от ново поколение. В тази ситуация на сцената може да излезе Samsung, която също да започне да произвежда чипове за AMD.

Отдавна не е тайна, че AMD помага на Samsung в създаването на мощна графика от ново поколение за фирмените чипове Exynos. Още тази година се очаква да излезе първата хардуерна платформа, в която ще се използва графичната архитектура на AMD. Напълно е възможно двете компании да започнат по-широка съвместна работа.

Да напомним, че Samsung започна в Тексас строежа на своя собствена фабрика за производството на чипове чрез 3 нанометров технологичен процес и вече инвестира в този завод 10 милиарда долара. Ако двете страни се споразумеят, AMD може да се окаже първата компания, на която Samsung ще предоставя 3 nm чипове.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари