fbpx
2.9 C
София

AMD обяви следващата си презентация за 8 ноември

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

AMD изпрати до технологичните медии покани за официалното мероприятие Accelerated Data Center Premier. То ще бъде проведено онлайн на 8 ноември в 17:00 часа наше време. Стриймингът на събитието ще става от официалния сайт на компанията Advanced Micro Devices.

Събитието е посветено на високопроизводителните продукти на компанията – сървърните процесори EPYC и графичните ускорители Instinct. По време на онлайн презентацията ще се изкажат генералният директор на AMD доктор Лиза Су, старшият вицепрезидент и ръководител на отдела Data Center and Embedded Solutions Business Group Форест Норъд, както и старшият вицепрезидент и ръководител на направлението Server Business Unit Дан Макнамара.

Както обикновено, програмата на презентацията не се съобщава. Очакванията са, че на нея ще бъдат представени дългоочакваните сървърни процесори EPYC (Milan-X) с технологията 3D V-Cache. Малко по-късно, след тях, в началото на 2022 година трябва да излязат масовите потребителски чипове Vermeer-X  със Zen 3 архитектура и AM4 сокет.

Също на 8 декември се очаква анонсът на професионалния графичен ускорител Instinct MI250, с който ще започне прехода на AMD към чипове с няколко кристала. Ако тази неофициална информация се окаже вярна, то AMD ще изпревари Intel и Nvidia в производството на GPU с няколко кристала. Най-близките конкуренти на  Instinct MI250 са бъдещите графични чипове Ponte Vecchio (Xe-HPC) и GH100 (Hopper).

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Стан
Стан
1 месец

Малко по-късно, след тях, в началото на 2020 година трябва да излязат масовите потребителски чипове Vermeer-X със Zen 3 архитектура и AM4 сокет…. В края на 2021 сме…

тест
тест
1 месец

„Също на 8 декември“ не трябва ли да е 8 ноември

Нови ревюта

Подобни новини