AMD обяви, че ще разкрие следващите поколения процесори и видео карти през октомври

1
1204

AMD обяви в Twitter няколко свои предстоящи събития, на които ще видим следващите поколения процесори и видео карти на компанията. Продуктите, които ще влязат в конкурентна битка с тези на Intel и NVidia, ще се обявят в различни дни. Ще има събитие на 8 октомври, последвано от друго на 28 октомври.

Първото събитие ще е за новите процесори, базирани на Zen 3 архитектурата

С него ще сложим край на Zen2 архитектурата, която сега виждаме в Ryzen 3000 декстоп процесорите и Ryzen 4000 мобилните процесори. Новата архитектура ще е базирана на подобрен 7-нанометров процес за производство.  Чиповете ще са в отговор на 10-то поколение десктоп процесори, което Intel представи тази година.

Що се отнася до графиките, новите видеокарти ще използват второто поколение на RDNA архитектурата. RDNA 2 не е непознато понятие за много хора, защото технологията се очаква в следващото поколение конзоли на Sony и Microsoft – PlayStation 5, Xbox Series S и Xbox Series X.

Самата компания не е споделила много официални детайли, особено за имплементацията, на която ще разчитат PC потребителите. Събитието по този въпрос ще е на 28 октомври. Това е почти два месеца след като NVidia обяви RTX 3000 серията видео карти, които излизат на пазара на 17 септември.

И Intel и Nvidia бяха под светлината на прожекторите в последните няколко месеца. Intel наскоро представи и своите Tiger Lake мобилни процесори. Ще е интересно да видим в каква степен AMD ще предложи нещо по-добро.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари