AMD обяви 3-то поколение Ryzen Threadripper, отложи пускането на Ryzen 9 3950X

4
846

Феновете на AMD няма да чакат дълго преди да видят следващия Threadripper процесор. Компанията обяви днес, че 3-то поколение на серията ще се появи през ноември.

Освен потвърждение, че чипът от висок клас ще пристигне скоро, повече информация не беше дадена. Тийзърът за пускането бе споделен в Twitter. Става ясно, че ще видим 24 ядра, но с това разкритите детайли за характеристиките се изчерпват.

Освен тази новина, разбираме и, че пускането на Ryzen 3950X ще бъде отложено. Процесорът, който трябва да стои на върха на настоящите Ryzen продукти, щеше да бъде пуснат през септември. От AMD поясняват, че имат проблем с високото търсене.

„Фокусираме се върху посрещането на голямото търсене за третото поколение Ryzen процесори. Плановете ни са да пуснем AMD Ryzen 9 3950X и първите продукти от 3-то поколение на Ryzen Threadripper заедно – този ноември.

Уверени сме, че когато ентусиастите вземат в ръцете си първия в света 16-ядрен десктоп процесор за масова употреба и следващото поколение десктоп процесори от висок клас ще разберат, че чакането си е струвало.“, пише в отделна публикация.

Наличните в момента процесори от третата генерация на Ryzen са оглавени от Ryzen 9 3900X. Той предлага достатъчно голяма разлика в производителността спрямо базовите чипове. Добавянето на 3950X и новите Threadripper ще бъде най-апетитно за запалените ентусиасти. Ще трябва да изчакаме до ноември, за да разберем точно колко мощ са побрали от AMD в най-високия си клас.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Какво има да се чака, като може да се сметне на базата на вече пуснатите процесори. Знае се каква е средната производителност на чиплеткомплекса при определена честота. Останалото е проста математика.

Бахти
Бахти

При АМД винаги си е било чакане – 10 години да пуснат що-годе добър процесор, после още половин-една година да пуснат що-годе читав БИОС за полуфабриката си… и така вече 3-то поколение рязъни… 🙂 🙂 🙂

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ей го генетичната грешка се появи… Ползвай си на INhell бoклyците с уязвимости, и не се обаждай неграмотен ceляк, Zen II е шедьовър…
Интел си купуваш ако:
– не разбираш нищо и са те излъгали
– си фанатик и фен
– си технически НЕграмотен..

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Тос’ пък :d Аз съм с интел от 20год., И колко уязвимости са ми били проблемни, знаеш ли? – Нула.. Амд или интел, все тая…