AMD освен процесор, подготвя и юбилейна версия на Radeon VII

0
355

Advanced Micro Devices заедно със своите търговски партньори реши да отбележи 50 години от основаването на компанията с редица юбилейни продукти. Това са специална версия на процесора Ryzen 7 2700X, видеокартите Sapphire Nitro+ Radeon RX 590 с маркировка 50th Anniversary Edition, дънната платка Aorus X470 Gaming 7 WiFi-50 и както сега стана известно, нова модификация на графичната карта Radeon VII.

Юбилейният вариант на видеокартата Radeon VII компанията възнамерява да представи на 29-ти април тази година. Официалният тийзър на AMD показва, че графичната карта ще бъде оборудвана със стандартното охлаждане с три вентилатора, и ще има корпус с червен цвят. Техническите характеристики на новото устройство засега не се съобщават, но явно ще има някакво подобрение в сравнение със стандартния вариант.

Важно е да отбележим, че от тази графична карта ще бъде произведена само една партида с малък брой Radeon VII. Тя би трябвало да заинтересува феновете на AMD, които са готови да заплатят малко повече и да отбележат 50-годишнината на своята компания.

Юбилейният процесор Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition ще има осем Zen+ процесорни ядра с поддръжката на многопоточна работа и ще се продава с охладителя Wraith Prism, оборудван със светодиодна подсветка. Работните честоти на чипа не са съобщени. Но се знае цената – $341. Като се има предвид тази сума, може да се предположи, че Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition работи с по-високи честоти, в сравнение с обикновения Ryzen 7 2700X (3,7-4,3 GHz), който се продава при цена $295.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за