fbpx
16.8 C
София

AMD открива нови възможности за продуктите си

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Редица специализирани издания съобщиха, че технологията на “напрегнат силиций” вече се използва при производството на всички 90nm AMD процесори. Като се позовават на официално изказване от представител на AMD изданията подчертават и факта, че до края на годината тази технология ще се ползва и в 130nm производство на компанията.
Технологията на “напрегнатия силиций” предполага използването в производството на процесори на подложки от силициево-германиев слой (Si-Ge), в който атомите са разположени значително по-далеч един от друг, отколкото при “нормалния” силиций. В резултат от действието на притегателните сили се ускорява скоростта на движение на електроните, а това води до подобряване свойствата на полупроводника. Тази технология вече се използва в продукти на Intel и IBM, а AMD през април съобщи, че започва внедряването й в масовото производство.
От компанията не изнасят детайли по използването на “напрегнатия силиций”, но представител на AMD подчертава, че тяхната технология се различава от тази, използвана от конкурентите. В момента всички водещи производители на процесори работят върху нов вариант за усъвършенстване на чиповете – замяната на силиция, от който са изградени контролиращите потока електрони транзистори, с метал. Прогнозите са, че през 2007 година ще имаме такива процесори, произведени по 45nm технологичен процес.

Източник: Днес+


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини