9 C
София

AMD отложи излизането на 7 nm процесори Ryzen Threadripper

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Малко след като Advanced Micro Devices публикува своя тримесечен финансов отчет, компанията проведе традиционната среща с инвеститорите. Показните по време на събитието слайдове се отнасят до средносрочните планове на производителя и хвърлят светлина на продуктите, които ще излязат до края на тази година.

В близко бъдеще се очаква в магазините да се появят първите процесори, използващи 7 nm архитектура AMD Zen 2. Но докато през месец март AMD каза, че тази година възнамерява да представи три серии чипове (сървърни, HEDT и масови AM4), то в новата презентация ги няма новото поколение high-end решения Ryzen Threadripper.

Това е съвсем логично и AMD очевидно е решила да изчака и първоначално да укрепи позициите си в масовия и сървърния сегменти. Към днешен ден с HEDT платформата на Intel съвсем успешно се конкурират чиповете Ryzen Threadripper серия 2000, а и от друга страна, новите процесори Cascade Lake-X с LGA2066 сокет ще се различават от сегашните Skylake-X Refresh само с по-високата си тактова честота. В тази ситуация AMD може да изчаква със своите 7 nm чипове.

Сега специалистите на AMD са се фокусирали предимно върху процесорите Zen 3, за производството на които ще се използва подобрен 7 нанометров технологичен процес. Работи се и върху Zen 4. Първите Zen 3 чипове трябва да излязат следващата година.

В същото време отделът Radeon Technologies Group продължава работата върху 7 nm графични ядра Navi и все още безименна архитектура с подобрен 7 нанометров технологичен процес. Първите видеокарти Radeon Navi се очакват в третото тримесечие. Очакват се още много подробности по време на събитието Computex 2019 в края на месеца.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини