Advanced Micro Devices публикува традиционния тримесечен отчет, показващ финансовото състояние на производителя на чипове за последните три месеца.

Според финансовия отчет, през първото тримесечие на 2018 година, доходът на AMD е достигнал $1,65 милиарда. От тази сума чистата печалба е в размер на $81 милиона.

По този начин финансовото състояние на AMD коренно се променя, понеже първото тримесечие на 2017 година компанията имаше доход $1,18 милиарда и $33 милиона чиста загуба.

Стремителният ръст на финансовите показатели на AMD се дължи предимно на отдела Computing and Graphics, отговорен за продажбите на процесори и графични карти. За една година доходът генериран от този отдел е нараснал без малко два пъти. Доход: $573 милиона до $1,12 милиарда. Операционна печалба: от -$21 милиона на $138 милиона.

Почти двукратния ръст на дохода се дължи предимно на криптовалутната треска. И още – на високите продажби на процесорите Ryzen, които много успешно се конкурират с чиповете на Intel,

Едновременно с това, нараснаха продажбите на корпоративни решения и чиповете по поръчка, като например APU за геймърските конзоли и графичните ускорители за процесорите Kaby Lake-G. Доходът от тази дейност в $532 милиона, а печалбата – $14 милиона.

Плановете на AMD за Q2 2018 са доход от $1,725 милиарда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари