AMD официално обяви, че закупува производителя на FPGA матрици Xilinx

0
544

Днес компанията AMD официално съобщи за закупуването на производителя на FPGA логически матрици Xilinx. Благодарение на тази сделка компанията на Лиза Су сериозно ще засили своите позиции в областта на високопроизводителните изчисления и при центровете за обработка на данни. И още, по този начин AMD ще започне да се конкурира с Intel в още една сфера на електрониката. Да си припомним, че през 2016 година Intel закупи компанията Altera, която бе един от най-големите производители на FPGA логически матрици

Сделката между Advanced Micro Devices и Xilinx е следната: акционерите на Xilinx получават акции на AMD за $35 милиарда, като в крайна сметка текущите акционери на AMD ще притежават 74% от новата обединена компания, докато в същото време акционерите на Xilinx ще имат 26%. След реорганизацията, новата обединена компания с пазарна капитализация от $135 милиарда ще разполага с над 13 000 специалисти, а AMD ще се разпростре на пазар от около $110 милиарда.

‘Закупуването на Xilinx от нас ще доведе до следващия набелязан етап в развитието на нашата компания – AMD да стане лидер в областта на високопроизводителните изчисления и предпочитан партньор за най-големите и най-важни технологични компании в целия свят’ – заяви генералният директор на Advanced Micro Devices доктор Лиза Су.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари