Завършва съдебното дело, проточило се вече три години, в което инвеститорите обвиняват Advanced Micro Devices (AMD) в подвеждане с ценни книжа. Компанията се съгласи да плати $30 милиона.

През 2014 година инвеститорът Бабак Хатамян (Babak Hatamian) подаде съдебен иск срещу AMD, който след това прерасна в колективен съдебен иск. Хатамян завяи, че през 2011 година ръководството на компанията е разпространявало невярна информация за ситуацията с производството на хибридните процесори Llano. По-конкретно, компанията е скривала проблемите с излизането на APU на пазара (процесорите трябваше да излязат през 2009 година, но бяха отложени за 2011) и способността да осигурява необходимото количество чипове.

Поради тези затруднения AMD е била принудена да махне информацията за складовите запаси с чипове, струващи около $100 милиона, което е довело до значителен спад в котировките на производителя на чипове и като следствие от това – загуби за акционерите.

The Register съобщи, че AMD e уведомил окръжният съд на Оукланд, Калифорния за сключено споразумение с акционерите и се е съгласил да им изплати $29,5 милиона. Окончателното приключване на конфликта ще стане след изслушването на съда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари