В уеб-пространството отдавна се появи неофициална информация, че AMD ще осигури за своя 7 nm графичен процесор Vega 20 поддръжката на PCI Express 4.0 интерфейса.

Но неотдавна тези слухове бяха потвърдени от германския уеб-портал ComputerBase. Информацията бе забелязана в графичните драйвери на AMD за операционната система Linux.

В новия драйвер не се казва, кой именно графичен процесор първи ще получи поддръжката на PCI Express 4.0 интерфейса. Да си припомним, че неговите финални показатели бяха утвърдени още миналата есен и този преход е повече от вероятен. В новия стандарт е удвоена скоростта на обмен на данните.

И по-рано имаше изтичания на информация, според които първият GPU ще бъде именно 7 nm Vega 20. Така например, в един от слайдовете на AMD за вътрешно ползване се вижда, че въпросният графичен процесор поддържа PCI-E 4.0.

Важно е да се има предвид, че за да могат да се използват преимуществата на новата версия на PCI-E интерфейса е необходима и съвместима платформа. Очаква се, че сървърните чипове EPYC от второ поколение с кодово име Rome, ще поддържат PCI Express 4.0. Тези процесори се очаква да излязат на пазара в началото на 2019 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари