AMD представи графичните карти серия Radeon 600

1
1088

След официалния анонс на десетото поколение на процесорите на Intel с графика Gen11 (Intel обещава голям ръст в производителността при игрите), компанията AMD без какъвто и да било рекламен шум представи новата серия мобилна графика Radeon 600. Това съвсем не са дългоочакваните от много потребители модели с новата RDNA архитектура, а най-обикновени видеокарти за бюджетни лаптопи и готови персонални компютри. Компанията представи общо пет нови графични карти с по 4 GB буферна памет тип GDDR5 с 64-битова шина.

Моделите AMD Radeon 610, Radeon 620 и Radeon 625 се базират на графичното ядро Topaz, произвеждано чрез 28 нанометров технологичен процес с архитектура GCN 3.0. Тези модели са предназначени предимно за сглобяването на евтини лаптопи. Налични са от 320 до 384 поточни процесора, а чистата изчислителна мощност варира от 0,6 до 0,8 терафлопса.

В същото време моделите AMD Radeon 630 и Radeon RX 640 използват графичното ядро Polaris 12 (Lexa), произвеждано чрез 14 нанометров технологичен процес в конфигурации с 512 или 640 поточни процесора. Тези видеокарти са подходящи както за лаптопите, така и за десктоп компютрите. Да напомним, че графичното ядро AMD Polaris 12 е основата на бюджетната графична карта Radeon RX 550.

Всеки момент ще се появи и информацията за цените на новите графични карти на AMD и ще разберем с кои видеокарти на другите производители ще се конкурират.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

И трите бюджетни варианта, са по-малко производителни от вграденото видео в Райзен 2ХХХ и 3ХХХ мобилните процесори, които са с Вега 6, 8, 10 и 11 на подложката. По-бързи са само от вграденото видео в мобилните Атлони и най-малкият от Райзените с ниско потребление – 2200U. За съжаление дори двата по-производителни модела Radeon 630 и Radeon RX 640, също така остават по-бавни от вграденото в мобилните Райзени с Вега 10 и Вега 11 графика и въобще не са за предпочитане, освен за монтиране в лаптопи с…интелски процесори от сега наличните поколения(но не и от бъдещите поколения) вградено видео, от което… Виж още »