AMD представи новите графични ускорители AMD Radeon Instinct

0
41

AMD анонсира новата фамилия ускорители AMD Radeon Instinct, работещи със софтуер с отворен код. Идеята е графичните ускорители на AMD да станат по-разпространени и по-масово да започнат да се използват в новите смарт-автомобили. Компанията се надява по този начин да изпревари своя конкурент NVIDIA.

Фамилията Radeon Instinct включва три модела ускорители. Radeon Instinct MI6 използва архитектурата AMD Polaris, като охлаждането на тази карта е пасивно. Въпреки това, ускорителят постига производителност от 5,7 терафлопса за FP16 изчисления. Тази карта разполага с 16 GB буферна памет.

Вторият модел е ускорителят Radeon Instinct MI8, който има по-малки размери, но по-голяма производителност – 8,2 терафлопса с FP16 изчисления. Тази карта е оборудвана с 4 GB бърза HBM памет.

И третият модел носи името Radeon Instinct MI25 и се базира на архитектурата AMD next-gen Vega GPU.

За всичките нови ускорителни карти AMD предлага софтуер с отворен код, който вече може свободно да бъде изтеглен от сървърите на компанията. Този софтуер е предназначен предимно за решаване на задачи в сферата на изкуствения интелект с помощта на предметно ориентиран програмен език с линейна алгебра и тензори.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари