Advanced Micro Devices намери нов начин за използване на 14 nm графични процесори Vega 10. В новия ускорител Radeon Pro V340 са поставени два от тези чипове. Той е предназначен за системите за виртуализация и облачните изчисления, и няма видеоизход. AMD подчерта, че един от тези ускорители може да обслужва 32 потребителя едновременно.

Ускорителят Radeon Pro V340 се базира на два графични процесора Vega 10 в конфигурация с 56 изчислителни блока (Compute Units). Устройството разполага с 2x 3584 поточни процесора, 2x 256 текстурни блока (TMU) и 2x 64 рендиращи модула (ROP). Всеки GPU е оборудван с 16 GB буферна памет тип HBM2 с поддръжката на ECC и с пропускателна способност 512 GB/s.

AMD Radeon Pro V340 има два 8-пинови PCI-E Power конектора, а консумацията на устройството достига 300 W. Охлаждането е пасивно, съставено от отделни радиатори за графичния процесор и за захранващата система. Продухването се осъществява от вентилаторите на сървърните стойки, където ще бъдат инсталирани ускорителите от този тип.

Продажбите на графичния ускорител AMD Radeon Pro V340 са планирани за последното тримесечие на тази година. Цените на различните модели засега не са обявени.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари