AMD продължава да увеличава бюджета за научни изследвания и разработка

2
545

AMD официално публикува своя финансов отчет за третото тримесечие на тази година, което се оказа много успешно за Advanced Micro Devices. Благодарение на много добрите продажби на централни и графични процесори чрез 7 нанометров технологичен процес, приходите на компанията за периода от месец юли до месец септември достигнаха $1,8 милиарда, което е рекорд за последните 14 години.

Днес AMD не само жъне плодовете на своите многогодишни разработки и усилена работа, но и полага основите на своите бъдещи продукти. С ръста на печалбата компанията все по-активно увеличава разходите за научно изследователска и развойна дейност. През третото тримесечие на тази година бюджетът на R&D отделът на Advanced Micro Devices бе $406 милиона, което е с 11,8% повече спрямо същия период на миналата година.

За сравнение, корпорацията Intel всяко тримесечие изразходва над $3 милиарда за научно изследователска и развойна дейност. Разбира се, тази огромна сума се разпределя между всички отдели на процесорния гигант, като голяма част от тези пари отива за полупроводниковите заводи. А AMD няма собствени заводи от подобен тип и предпочита да използва фабриките на големите производители на полупроводникова продукция, които работят по поръчка. Но въпреки това постигнатият успех на Advanced Micro Devices е много впечатляващ.

Да си припомним, че за текущото тримесечие екипът на Лиза Су възнамерява да получи рекорден приход от $2,1 милиарда.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Шахйен Сгъбизян Кадиров
Шахйен Сгъбизян Кадиров

АМД бюжета им е
98% маркетинг
1 % шикалкавене
0,9 % Лиса Су … презентации на паъур пойнт .
Останалото … иновации!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

А на интел бюджета им е:
40% подкупи, рушвети, сделки под масата
50% за инвеститори и акционери
7% маркетинг
0.5% специални пакети/ оферти за клиентите им
0.5% вложени в качество на продуктите
2% презентации
иновации -30%