AMD пусна в продажба професионалната си видеокарта FirePro W600

0
27

Както вероятно си спомняте, в средата на миналия месец на среща с разработчиците от Fusion Developer Summit (AFDS), Advanced Micro Devices демонстрира първата си професионална графична карта от серията FirePro, в основата на която се използва 28-нанометровата технология и новата микроархитектура GCN (Graphics Core Next). А днес стана известно, че картата е била пусната в продажба.

Една от интересните особености на новия графичен ускорител, който носи маркетинговото име AMD FirePro W600, е присъствието на шест видео-изхода mini-DisplayPort 1.2. Според наличната информация, адаптерът може да работи едновременно с шест монитора с разделителна способност от 4096 x 2304 пиксела, а цялата сформирана картина е с резолюция от 24576 х 2304 пиксела. При използването на конфигурация от четири монитора, полученото изображение е с разделителна способност от 7680 х 4320 пиксела. Също така, производителят съобщава, че AMD FirePro W600 е оборудвана с шест активни адаптера от mini-DisplayPort към DVI-D, благодарение на които могат да се свържат шест монитора с DVI, като в този случай, резолюцията на всеки един от тях ще бъде ограничена до 1920 х 1080 пиксела.

Видеокартата е снабдена с 2 GB GDDR5 памет и поддържа технологиите AMD Unified Video Decoder, PowerTune, ZeroCore Power, OpenGL 4.2 и DirectX 11.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари