AMD даде официален статут на линията графични адаптери Radeon RX 500X. Подобно на видеокартите от серията Radeon HD 8000, дебютирали преди пет години, устройствата са насочени към OEM-производителите и ще намерят приложение в ноутбуците или компютрите. С други думи, по рафтовете на магазините няма да срещнете видеоускорителите Radeon RX 500X.

Що се отнася до техническите характеристики на графичните карти AMD Radeon RX 500X, те практически напълно са наследили вече познатите ни решения от серията Radeon RX 500. В единственото изключение се превърна модела Radeon RX 550X, чиято максимална честота на GPU е увеличена със 104 Mhz (1287 Mhz срещу 1183 Mhz при Radeon RX 550). При по-малките модели, а именно Radeon RX 560X и RX 550X, подобно на своите предшественици, са достъпни в две версии с различна конфигурация на графичния процесор.

Освен това, AMD също така произвежда и мобилните адаптери Radeon 550X и Radeon 540X. От аналогичните модели, новите продукти от серията RX са с намалена 64-битова шина на паметта, което намалява нейната пропускателна способност от 56 на 48 Gbit/s. С подробните технически характеристики на видеоускорителите Radeon RX 500X можете да се запознаете на официалния сайт на AMD.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари