AMD сключи договор с GlobalFoundries за производството на графичните процесори Vega 11, видеокартите с които трябва да заменят сегашните решения от поколението Polaris.

Информацията е на тайванския DigiTimes. Опаковането на чиповете ще се извършва от Siliconware Precision Industries (SPIL), която се занимава и с интегрирането на кристала на графичния процесор и чиповете HBM2 памет във вече добре познатите графични чипове Vega 10.

Засега не е уточнено, дали видео ядрата ще бъдат комплектувани с HBM2 или с традиционна DDR5 памет. Но като се имаt предвид стремежите и амбициите на AMD, може да се предположи, че видеокартите с този графичен чип ще имаt High Bandwidth Memory. Като косвено потвърждение на това се посочва, че SPIL опакова GPU именно с HBM2 памети.

DigiTimes публикува и частична информация за графичния процесор Vega 20. Очаква се видеокартите с този графичен процесор да имат до 32 GB HBM2 памет с пропускателна способност 1 TB/s. Ще бъде реализирана поддръжката на новия PCI Express 4.0 интерфейс, а новият чип ще може да се използва в ускорителите на машинно обучение. Според тази информация, новият чип ще се произвежда чрез 7 нанометров технологичен процес с поточните линии на TSMC, която започва масовото производство с използването на тази технология още следващата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за