AMD се заема с графиката на мобилните устройства на Samsung

4
875

Компанията Samsung, най-големият производител на смартфони в света и водещ производител на полупроводникови продукти, обяви началото на стратегическо многогодишно партньорство с американския разработчик на процесори и видеокарти AMD.

Engadget съобщи, че съвместната работа на двете компании е следната: Samsung за неназована сума получава правото и възможността да използва високопроизводителните и енергийно ефективни решения на AMD за работа с графика на базата на неотдавна представената архитектура RDNA (Radeon DNA), която работи съвместно с новата итерация на Graphics Core Next и има нов дизайн на изчислителните блокове.

Според Samsung, новото партньорство с американския производител ще даде възможност на компанията да ускори развитието на иновационните технологии в графичните ядра на бъдещите смартфони. AMD от своя страна вижда в тази съвместна работа възможност да разшири обхвата на графиката Radeon и на необятния мобилен пазар. Да си припомним, че към днешен ден графичната продукция на AMD се използва предимно в сегмента с персонални компютри във вид на графични карти и в конзолите (използва се в PlayStation), както и в сферата на облачните онлайн услуги. По всичко изглежда, че съвместната работа на Samsung и AMD ще е много изгодна и за двете компании.

Засега няма информация, приблизително кога може да се очаква първия комерсиален мобилен продукт на AMD.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари