AMD се заема с графиката на мобилните устройства на Samsung

5
792

Компанията Samsung, най-големият производител на смартфони в света и водещ производител на полупроводникови продукти, обяви началото на стратегическо многогодишно партньорство с американския разработчик на процесори и видеокарти AMD.

Engadget съобщи, че съвместната работа на двете компании е следната: Samsung за неназована сума получава правото и възможността да използва високопроизводителните и енергийно ефективни решения на AMD за работа с графика на базата на неотдавна представената архитектура RDNA (Radeon DNA), която работи съвместно с новата итерация на Graphics Core Next и има нов дизайн на изчислителните блокове.

Според Samsung, новото партньорство с американския производител ще даде възможност на компанията да ускори развитието на иновационните технологии в графичните ядра на бъдещите смартфони. AMD от своя страна вижда в тази съвместна работа възможност да разшири обхвата на графиката Radeon и на необятния мобилен пазар. Да си припомним, че към днешен ден графичната продукция на AMD се използва предимно в сегмента с персонални компютри във вид на графични карти и в конзолите (използва се в PlayStation), както и в сферата на облачните онлайн услуги. По всичко изглежда, че съвместната работа на Samsung и AMD ще е много изгодна и за двете компании.

Засега няма информация, приблизително кога може да се очаква първия комерсиален мобилен продукт на AMD.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Radical Vision
Radical Vision

Айде още една победа за AMD, ще плеснат шамар на nVIDIA и ще ги затворят, след години APU тата ще имат толкова силна графика, че nVIDIA хич няма да са релевантни с умиращите им и скъпи боклуци..

(*)
(*)

Не си длъжен да сереш навсякъде

Radical Vision
Radical Vision

Дърпай бе жальо…

Oracle
Oracle

@Radical Vision
Дребничко и нищо не разбиращо човече …

The Punisher
The Punisher

Oracle
Смешно и клошарско пещерно човече …