Ръководителят на AMD Лиза Су (Lisa Su) заяви, че официалната презентация на новите процесори Ryzen ще се състои в началото на месец март. При това още в края на месеца процесорите ще излязат на пазара. Новите чипове първи ще получат ритейлърите, а по-големите, като например Dell или HP, ще трябва да изчакат.

AMD неведнъж каза, че процесорите Ryzen ще бъдат най-добрите чипове на компанията от много години. Те ще могат пълноценно да се конкурират с процесорите Intel Core i5 и Core i7 и ще осигурят възможност за използване на архитектурата Zen в по-печелившия сървърен пазар. Сървърните процесори с тази архитектура се наричат Naples и ще бъдат представени тази пролет.

Лиза Су каза още, че AMD започва работа върху следващите версии на чиповете – Zen 2 и Zen 3. Освен това, нейната компания се подготвя за преход към 7 нанометров технологичен процес, с който Intel ще бъде допълнително конкуриран.

Лиза Су обяви и сроковете за излизане на другите чипове на AMD. Графичните процесори Vega ще бъдат представени през пролетта, а през втората половина на 2017 година можем да очакваме хибридни APU процесори с архитектура Zen. Тяхното кодово име е Raven Ridge и са подходящи за мощни лаптопи и десктоп системи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за